Gran Turismo Sport

Gran Turismo Sport Görselleri Yayınlandı

PlayStation oyunları içerisinde en başarılı yapımlardan biri olan Gran Turismo, tek bir platformda yer almasına rağmen hem satış rakamları konusunda hem de popülarite bakımından birçok yapımı geride bırakmayı başarmıştı. Oyunun elde ettiği başarıyla beraber devam serisinin gelmesine karar veren yapımın bir sonraki oyunu Gran Turismo Sport için ise geri sayım başladı. Son olarak yeni oyuna ait ekran görüntüleri yayınlandı.

Gran Turismo oyunundan sonra serinin gelecek yeni oyunu merakla beklenmeye başlamıştı. Zaten gerek grafik konusunda gerekse de oynanış dinamikleri konusunda en başarılı yarış serilerinden biri olarak gösterilen oyunun devam serisinin ne kadar başarılı olacağı ise konuşulmaya başlanmıştı. Yeni yapımda daha ne gibi eklentileri olacağı ve daha ne kadar başarılı bir sistem oluşturulacağı konusu merak edilen detaylar olarak öne çıkıyordu.

Gran Turismo Sport adı verilen ikinci oyunun fragmanının yayınlanmasının ardından bu seri içinde belli başlı detaylar ortaya çıkmış oldu. İlk oyuna göre grafik yapısında gözle görülür derecede iyileştirmeler yapan Gran Turismo Sport serisinin gerçekçilik konusunda maksimum seviyelere ulaştığını görüyoruz. Bu denli yüksek grafik özelliklerine sahip olması sayesinde oyuna ilgi de iyiden iyiye artış gösterince yapım oyunla ilgili olarak belli aralıklarla yeni görüntüler yayınlama kararı aldı. Alınan karar sonrasında oyuna ilişkin ilk yeni görüntülerde yayınlandı.

Gran Turismo Sport Gerçeklik Konusunda Rekora Koşuyor

Yayınlanan görsellerde seriye özel araçlarını ortaya koyan yapım oyunda en çok ilgi çekecek olan araç serilerinden birisini Porsche 911 GT3 RS serisinin fotoğraflarını yayınladı. Aynı araçlar değişik hava şartlarına ilişkin görsellerin paylaşılmasıyla beraber yeni seride ne gibi araç detaylarıyla karşı karşıya kalacağımızda netlik kazanmış oldu.

https://youtu.be/9uWFoay5RGs

Yayınlandığı andan itibaren oyun dünyasının en çok konuşulan görsellerinden biri olması beklenen görsellerin farklı ışıklandırma sistemi ve dikkat çeken atmosfer yapısını da yansıttığını unutmamak gerekiyor. Tüm bu özellikleriyle beraber sevilen serilerden biri olması beklenen Gran Turismo Sport oyununun ne zaman yayınlanacağına ilişkin de bazı bilgiler var.

Gran Turismo Sport Ne Zaman Çıkacak?

Oyunun yayınlanması için net bir tarih verilmiş değil. Fakat yapımın oyunu hemen olmasa da bu yıl içerisinde yayınlaması bekleniyor. 2017 yılının sonlarına doğru yayınlanacağı belirtilen oyunun sadece PS4 ve PS4 Pro serileri için piyasaya sürüleceğini de belirtelim.

Oyunu bilgisayarda oynamanız ya da XBOX konsollarında oynamanız mümkün olmayacak. Daha sonra herhangi bir uyum paketinin de gelmesi beklenmiyor. İlk seride olduğu gibi Gran Turismo Sport oyununda da sadece Sony oyun konsollarına özel bir yapım görmüş olacağız. Tabi bu durumun PlayStation satışlarına da etki edeceğini söylemek yanlış olmaz.