Google Pixel akıllı saat

Google, Pixel markasıyla akıllı saat sektörüne adım atıyor

Evan Blass, Google’ın da akıllı saat üretimine başlayacağını duyurdu. Pixel markasıyla bu sektöre girecek olan şirket, Qualcomm’un kendi akıllı saat yongasını üreteceğini duyurmasından kısa bir süre sonra akıllı saate özel olarak hazırlanan Wear OS’e etkinlikte yer verdi. İki şirket arasında ortaklık olabilir.

Günden güne büyüyen akıllı saat sektörüne Google da el atıyor. Sızdırdığı bilgilerle tanınan Evan Blass, şirketin bir süredir akıllı saat üretebilmek adına çalışmalarına devam ettiğini ve yakın tarihte Pixel markasıyla kendi cihazını satışa sunmayı planladığını duyurdu. Bu bilginin paylaşılmasıyla birlikte, I/O etkinliğinde detaylandırılan Wear OS tüm dikkatleri üzerinde topladı. Akıllı saatler için özel olarak geliştirilen bu işletim sistemi, maalesef etkinlikte fazla zaman bulamadı. Saatin henüz tamamlanmamış olmasından ötürü Google’ın işletim sistemini gelecek etkinliklere saklamak istediği tahmin ediliyor.

WinFuture isimli haber sitesi, Pixel akıllı saatin üç farklı modele sahip olacağı bilgisini paylaştı. Ling, Triton ve Sardine kod isimlerine sahip olan modellerin şimdilik nasıl farklılıklarla satışa sunulacağı bilinmiyor, ancak boyutlarının ve fiyatlarının buna bağlı olarak değişeceği tahmin ediliyor.

Google’dan akıllı saat bilgisi gelmeden önce Qualcomm tarafından da bu sektörü ilgilendiren bir bilgi paylaşılmıştı. ABD merkezli yarıiletken üreticisi akıllı saatlere özel yongalar üreteceğini belirtmişti. Açıklamaların yakın tarihlerde yapılmasından yola çıkarak iki şirketin yeni akıllı saatler için iş birliği yapabileceği düşünülüyor. Bu tahminlerin doğru olup olmadığını zaman gösterecek.