Google Chrome 76 Beta 1

Google Chrome 76 Beta Güncellemesi Artık Daha İyi Anonimlik Sunuyor

Son birkaç Google Chrome 76 Beta güncellemesinde, karanlık mod biçiminde kayda değer bir özellik sunan sürüm 73’tür. Google Chrome, yalnızca hata düzeltmeleri ve güvenlik gibi nominal noktalara odaklanan 74 ve 75’leri oluşturur. Bununla birlikte, teknoloji devi, sessiz bir şekilde çevrimiçi tarama yapan kullanıcılar için anonimliği daha kolay bir şekilde elde etmeyi sağlayacak önemli yeni özellikler ekledi.

Chrome 76 Beta Güncellemesi

Google Chrome’un geliştiricisinden biri, tarayıcıların Gizli modda bir web sitesi tarafından her zaman algılanabileceğini bildirdi. Temel olarak, gelirlerini web sitesini ziyaret eden kullanıcılara bağlayan aboneliğe dayalı belirli çevrimiçi kanallar, adsız bir özel modda oturum açan aynı kişi olup olmadığını tespit edebilir. Bu, bu tür organizasyonların kullanıcıyı tahsil etmelerine ve ilk ücretsiz girişi tekrar tekrar başlatmalarına izin vermemelerini sağladı. Yukarıda belirtilen yetenek, Gizli Mod’da gezinirken kullanıcının gizliliğini ve mahremiyetini arttırmak için geliştiricilerin elinden alınmaktadır.

Chrome 76 Beta

Google’ın Chromium blog yayını, en yeni Chrome sürümlerini Adobe Flash uygulamasının kaldırılmasına daha fazla vurgu yapmak için başka büyük bir odağa sahipti. Yazılım zaten yıllardır farklı derecelerde ve büyük ölçüde sayısız tarayıcı tarafından engellendi. Yapı 76’nın Chrome’da kullanılmasıyla, tarayıcı bundan uzak durmak için yeni adımlar atıyor. Adobe Flash artık, yazılımın yanı sıra tüm ayrı flash öğeleri de dahil olmak üzere Google Chrome’da varsayılan olarak kapalıdır. İlgilenen kullanıcılar bu ayarı Beta sürümünde bulabilir ve “chrome: // settings / content / flash” seçeneğine gidip “Önce Sor” ayarını önceden bulabilir.

Ek olarak, Google Chrome şimdi daha da çok tercih edilen Karanlık modunun daha gelişmiş bir sürümünü sunar. Dahası, web geliştiricileri artık karanlık modlu bir kullanıcı ziyaret ettiğinde, web sitelerini daha koyu bir sürüme otomatik olarak geçecek şekilde sitelerini programlama seçeneğine de sahip. Chrome sürüm 76’nın kararlı sürümünün 30 Temmuz 2019’da piyasaya sürülmesi planlanıyor.