Google Chrome

Google Chrome’un neden dosyaları taradığı açıklandı

Bir siber güvenlik uzmanının fark etmesiyle birlikte Google Chrome’un kullanıcılarının bilgisayarında bulunan tüm dosyaları taradığı ortaya çıkmıştı. Google, konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı ve olayın bir hatadan kaynaklandığını iddia etti.

Google Chrome’un bilgisayar dosyalarını taradığı haberlerini daha önceden okuyucularımızla paylaşmıştık. Google, gelen şikayetler üzerine web tarayıcısını incelediğini duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamada Chrome’un bir hatadan dolayı kullanıcıların tüm dosyalarını taradığı belirtildi.

https://twitter.com/swagitda_/status/979477998142476289

Chrome’un tüm dosyaları taraması, şirketin söylediğine göre web tarayıcısına eklenen bir özelliği doğru şekilde çalışmamasından kaynaklanan bir durum. Chrome açıldığında yazılımın güncelliğini ve dosya bütünlüğünü kontrol etmek adına Google tarafından eklenen bir özellik, yalnızca Chrome’un indirdiği dosyaların bütünlüğünü kontrol etmek adına direkt olarak indirilen dosyalar konumunu taramaya başlıyor. Bu da çok fazla dosya indirmiş olan kullanıcıların bilgisayarını büyük oranda yavaşlatabiliyor.

Google Chrome

Google, kullanıcıların istemeyeceği yazılımların indirilip indirilmediğinin bu özellikle tarandığını belirtti. Şirketin yaptığı açıklamaya göre yapılan taramalardan elde edilen veriler Chrome üzerinden Google ile paylaşılıyor ve 14 gün boyunca tüm bilgilerle saklanıyor. Sürenin dolmasının ardından da kişisel bilgiler siliniyor, ancak yalnızca istatistikler kalıyor.

Google, gelecek güncellemeyle birlikte dosya tarama özelliği geçici olarak tamamen devre dışı bırakacağını söyledi. Eğer bu sorunu yaşıyor ve Chrome’u açtığınızda bilgisayarınızın çok yavaşladığını fark ediyorsanız, indirilen dosyaların bulunduğu konumu temizleyerek tarayıcının hızlı bir şekilde işlevini gerçekleştirmesine yardımcı olabilirsiniz.