Giyilebilir Teknoloji Nedir?

Giyilebilir Teknoloji Nedir?

Giyilebilir teknoloji nedir? Günümüz itibariyle sıklıkla karşımıza çıkmakta olan giyilebilir teknoloji neyi ifade etmektedir? Giyilebilir teknoloji adı altında piyasaya sürülen ürünler gün geçtikçe hayatımızın birçok alanına dahil olmaya devam ediyor. Bunlardan en sık kullanılan olarak akıllı saatlere örnek verebiliriz. Talep üzerine oldukça uygun fiyatlara elde edebileceğiniz ürünler birçok teknoloji mağazalarında ve internet siteleri üzerinde yerini almış durumda. Giyilebilir teknoloji günümüzden yıllar öncesinde, çizgi filmlerde bilim kurgu olarak gösterilmekteydi. Fakat günümüzde çoğu filmde yer alan bilim kurgu ürünleri gerçeğe dönüşmüş durumda.

Sanal Gerçeklik Gözlükleri

Sanal gerçeklik gözlükleri geçtiğimiz yıllara damgasını vurmuş ürünlerden biri. Sanal gerçeklik gözlükleri ile sanal dünya içerisinde oldukça kaliteli vakit geçirebilirsiniz. 3 boyutlu olarak çeşitli ortamları ve oyunları hizmetinize sunan gözlükler, giyilebilir teknoloji kategorisinde en çok ilgi gören ürünlerden biri. Bunların dışında mevcut sanal gerçeklik gözlükleri içerisinde 3 boyutlu filmleri de izleyebilirsiniz.

Giyilebilir Teknoloji Nedir?

Akıllı Saat

Akıllı saatler giyilebilir teknoloji örneklerini ilk olarak gördüğümüz ürünlerdir diyebiliriz. Günümüzde birçok telefon markası akıllı saatlerini de üretmekte ve satışa sunmaktadır. Akıllı saatler çeşitli yollarla bluetooth ile bağlantı kurabiliyor. Günün herhangi bir zamanında kullanabileceğiniz akıllı saatler; ses kaydı, arama, sağlık durumu gibi bilgilere erişebilmenizi sağlıyor. Bunların yanı sıra akıllı saat kategorisinde çocukların kullanımına özel giyilebilir teknoloji ürünleri de yer almaktadır. Çocuklar için tasarlanan akıllı saat ürünlerinde konum bilgisi takip edilmekte ve herhangi riske karşı çocuklar izlenebilmektedir.

Giyilebilir Aksesuarlar

Giyilebilir aksesuarlar genellikle kişilerin kalp atışı ve sağlık durumu hakkında bilgi veren ürünlerdir. Bu ürünlerle kişiler egzersiz yaptıkları zamanlardaki adımlarını ve kalp atışları gibi bilgilerini takip edebilirler. Giyilebilir sağlık ürünlerine akıllı saatler ve bileklikler örnek verilebilir. Günümüzde akıllı bileklikler ve saatler birçok modelde kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır. Bunların dışında giyilebilir teknolojiye takip cihazı örneğini de verebiliriz. Günümüzde çocukların güvende hissedilmesi adına bazı takip cihazları kullanılmaktadır. Bu takip cihazları çocuklara olduğu kadar evcil hayvanlara da takılabilmektedir. Takip cihazlarının kolye, bileklik gibi çeşitli formlarda tasarlanmış ürünleri mevcuttur.