Geçmişten günümüze sinema

Geçmişten günümüze sinema tarihi

Geçmişten günümüze sinema tarihinin gelişimi pek çok sinema sever tarafından merak edilen bir konu olmaktadır. Bu konuda sinema tarihi hakkında önemli bilgiler sunacağız.

Sinema filmleri, geçmişten günümüze pek çok alanda gelişme sağlayarak izleyicilerin önüne çıkmış bulunuyor. 1800’lü yıllardan beri gelişen bu sektör, teknolojinin de gelişmesiyle daha iyi bir hale gelmiş durumda. Örneğin ilk filmler fotoğrafların birleştirilerek video haline getirilmesi ile oluşuyor. Şu anda ise yine aynı şekilde fakat daha yüksek FPS ve daha yüksek kalite ile profesyonel makinelerin hızlı bir şekilde üretmesiyle oluşmaktadır.

Geçmişten günümüze sinema tarihinin gelişimi

Sinema tarihini incelediğimizde ilk film 1800’lü yılların sonunda yer almaktadır. İlk sinema filmini yapmak o kadar kolay bir iş değildi. Kamera insandan daha büyük olarak yer alıyordu. Çekimleri fotoğraf fotoğraf çeken ekip, bu fotoğrafları hareketli görüntü haline getiriyor yani videoya çeviriyordu.

Geçmişten günümüze sinema

Dünyanın ilk sinema filmi olarak kabul edilen film Fransız Lumiere kardeşlerin yaptığı film olmaktadır. İlk sinema filmi, bir tren istasyonunda sessiz bir belgesel olarak geçiyor. Filmin ilk gösterimi ise bir kafede 28 Aralık 1895 tarihinde 33 kişilik bir izleyici topluluğuna yapıldı. Filmi izleyenlerin yaptığı yoruma göre ilk defa böyle bir şey gören kullanıcılar, bunun bir sihir olduğunu düşünmüş. Hatta ekrana tren geldiği anda trenin kendi üstlerine geldiğini düşünen izleyiciler kaçmaya başlamış fakat fark etmişler ki tren ekranın ötesine gidiyor.

Türk sinemasının gelişimi

Dünyanın ilk filmi bu şekilde ortaya çıkarken konunun bir de Türk sineması kısmı bulunuyor. 1800’lü yılların sonunda ortaya çıkan ilk filmlerden sonra hızla gelişen sinema teknolojisi, Türk sinemasında da ilginç anlar bıraktı. Türklerin sinema ile tanışması ilk kez 1800’lü yılların sonunda dünyanın ilk sinema filmi kabul edilen filmi ile başladı.

Bu zamandan sonra Türkiye’de zamanla birçok film gösterime girdi. Türklerin çektiği ilk film ise 14 Kasım 1914 tarihinde çekilen ve Türk sinemasının başlangıcı kabul edilen kısa bir belgesel filmi oldu. Filmin adı ise Ayastefanos’taki Rus Abidesinin Yıkılışı olarak kayıtlara geçti.