gboard

Gboard 2.0 Sürümü iOS İçin Yayınladı

Google’ın klavye uygulaması olan Gboard hem Android hemde iOS için neredeyse aynıydı. Ancak Google,  yaptığı duyuruyla iOS için Gboard’un 2.0 sürümünü yayınladı.


Gboard 2.0 adı ile yayınlanan güncelleme kullanıcılara büyük farklılıklar sunuyor. Yeni güncelleme sayesinde gerek klavye arka planı gerekse tuşlara ve daha bir çok değişiklik yapılarak klavye özelleştirilebilecek.

Şimdiye kadar kullanılan iOS sürümünde yalnızca varsayılan temalar ve belirli arka planlar özelleştirilebiliyordu. Android uygulaması ise kullanıcılara farklı tasarım ve özelleştirme seçenekleri ile daha kullanışlı halde idi.

gboard

Gboard 2.0 nin Getirdiği Yenilikler:

  • Arka plan özelleştirmeleri:Android’de bulunan bu özelliğe iOS kullanıcıları da kavuştu. Böylelikle iOS kullanıcıları 28 farklı renk seçeneğine sahip oldular.
  • Tuşlar: Tuşlar arasında bulunan minimal farklılıklar ortadan kaldırıldı. Güncel sürümde her bir klavye segmentine 28 farklı renkten biri seçilebilecek.
  • Dokunma efekti: Tuşa basıldığında tuş dokunma efektinin renkleri özelleştirilebilir hale getirildi.
  • Kaydırmalı yazma özelleştirmeleri: Parmağınızı harften harfe sürükleyerek yazarken beliren kuyruğun rengini ve kalınlığı değiştirebilecek.

Kullanıcılar temalarını özelleştirirken yapacakları değişikliğin neye sebep olduğunu görebilmelerini sağlayan yeni bir arayüze geçiş yapıldı.

Gboard 2.0’ı App Store’dan indirmek için Buraya tıklayabilirsiniz.