pubg

Game for Peace PUBG Mobile’ın Yerine Geçecek mi?

Tüm dünyanın dijital verilerini içeren raporlar sunan We Are Social, 2020 dijital karnesini raporlaştırdı. Ortaya çıkan verilere göre mobil uygulamalar ve mobil oyunlar tarafında değişen eğilimler olduğu gözüküyor. Rapora göre nisan ayında en çok indirilen mobil uygulama ve en çok indirilen mobil oyun da belli oldu. Rapora göre PUBG Mobile düşüş yaşarken Game For Peace yükseliyor.

Nisan ayında en çok indirilen Mobil Oyun Hangisi?

Yaşadığımız karantina durumunun bir etkisi de dijital eğilimlerimiz üzerinde oldu.Mobilde geçirilen vakit artarken dijital ortamda üretilen içeriklerin çeşidi de arttı.. We Are Social’a göre nisan ayında  mobil uygulamalar ve oyunlar ile de daha fazla vakit geçirdik.

Hali ile daha fazla internet kullandık, daha fazla mobil oyun indirdik ve üstüne daha fazla mobil uygulamalarda harcama yaptık. Dünyanın dijital karnesi nisan ayında oldukça ilginç rakamlara sahne oluyor.

nisan ayında en çok indirilen mobil oyun nisan ayında en çok indirilen mobil uygulama 02

Rapora göre nisan ayında en çok indirilen mobil uygulama TikTok olmuş durumda. Burada özellikle ünlü isimlerinde TikTok uygulamasına giriş yapması karantina günlerinde uygulamaya olan talebi oldukça yükseltmiş gibi gözüküyor.

İkinci sırasında, WhatsApp yer alıyor. Devamında ise Facebook, Instagram, Facebook Messenger, Likee, Snapchat, ShareIt, Netflix ve Spotify takip ediyor.

Nisan ayında en çok indirilen mobil oyunların ilk sırasında ise Brain Out yer alırken;  İkinci sırada Hunter Assasin, devamında ise WoodTurning, Johnny Trigger, PUBG Mobile, Free Fire, WormsZone.IO, Subway Surfers, Draw ClimberRescue Cut yer alıyor.

nisan ayında en çok indirilen mobil oyun nisan ayında en çok indirilen mobil uygulama 03

Peki oyun içindeki harcamalara bakarsak burada en yüksek hasılatı yapan oyunun Game For Peace olduğu ortaya çıkıyor. Bu durumda Tencent’ın geliştiricisi olduğu oyunun PUBG Mobile’ın düşüşüne neden olacağı söyleniyor.

Game For Peace‘i, Honor of Kings, Monster Strike, AFK Arena, Candy Crush Saga, PUBG Mobile ve Rise of Kingdoms takip ediyor.

Oyuncular en çok hangi cihazlardan oyun oynuyor?

Oyun oynayanların yüzde 80’ni cihaz tercihi yapmıyor. Yüzde 69 ile ikinci sırada yer alan akıllı telefonları yüzde 40 ise bilgisayarlar üzerinden oyun oynarken; oyun konsollarını tercih edenlerin oranı yüzde 26 olmuş durumda.