s8 telefon 1

Galaxy S8 ve S8+ modelleri Android güncellemesi aldı!

Samsung, inanılmaz bir şekilde Galaxy S8 ile gündeme yeniden geldi. Galaxy S8 model cihazlar neden güncelleme aldı? İşte detaylar…

Samsung, güncelleme kapsamında çok uzun bir zamandır 2 yıl öncesinin telefonlarına dek destek verdiğini biliyoruz. Android güncellemeler için o yıl amiral gemi ile geçen yılın amiral gemi modellerine şirket öncelik tanıyordu. Bu bakımdan Galaxy S8 ailesi için Android 10 sunmayacağını da dile getirmişti. Bugün ise çok garip bir gelişme kaydedildi ve S8 modeller güncelleme aldı. Peki güncelleme neden geldi?

Sizlerinde bildiği gibi Google düzenli olarak her ay Android için güvenlik açıklarını kapatıyor ve güncellemeyi sunuyor.Bu güncellemeler telefon üreticileri tarafından paketleniyor ve OTA üzerinden kullanıcılara sunuluyor. Çok uzun bir zaman güvenlik güncellemesi almamış olan S8 ve S8+ modelleri bugün güncellemeyi aldı.

s8

OTA üzerinden kısım kısım gelen G95xFXXS9DTEA güncelleme ile Mayıs 2020 Android güvenlik yaması sisteme dahil edildi. 2020 yılının sonlarına kadar iki adet daha güvenlik güncellemesini S8 modelleri alacak. Ancak 2020’den sonra yama almayacağını belirtelim. Yani bu yıldan sonra güvenlik sorunlarını düzeltmek için bir güncelleme almayacak.

Android tarafından güncelleme desteğinin elbette kısa süre içerisinde bitiyor olması üzücü bir durum. Apple, ilk iPhone SE modeline bile iOS 13 getirirken Android bu konuda çok yetersiz kalıyor.