Galaxy S8 Plus 1

Galaxy S8 Plus Şarj Sorunu Gerçek Mi?

Samsung’un yeni seri akıllı telefonlarının ne kadar başarılı seriler olduğu tescillenmeye başladı. Şimdiden satış rekorları kırmaya başlayan akıllı telefonların belli başlı ufak tefek sorun haberleri de çıkmıyor değil. Bunlardan sonuncusu Galaxy S8 Plus kablosuz şarj sorunu oldu. İşte detaylar.

Galaxy S8 Plus akıllı telefonları şu an için piyasadaki en teknolojik akıllı telefonlar. Telefonun içerisinde yer alan işlemci, RAM bellek hafıza ve yeni depolama çipleri gibi teknolojileri bir yana bırakıp sadece kullanım açısından kullanıcının rahat etmesini sağlayan yenilikleri ele alırsak bile Galaxy S8 Plus akıllı telefonlarının ne kadar başarılı seriler olduğunu anlayabiliriz. Yenilenmiş bir sanal asistan desteği, akıllı uyandırma ve benzeri ekran özellikleri, mavi ışık filtreleri, otomatik ayar menüleri gibi birçok detayı bulunan akıllı telefonların en çok konuşulan ve tabi ki en çok beğeni toplayan yanlarından birisi de telefonların kablosuz şarj desteği olmuştu.

Kablosuz şarj desteği konusunda şimdiye kadar ki en iyi Samsung modeli olarak gösterilen Galaxy S8 Plus, sadece kablosuz şarj özelliğine sahip olmasıyla değil bunun dışında kablosuz şarj özelliğinde de sadece dakikalar içerisinde şarj olmasını sağlayan hızlı şarj desteğiyle beraber geliyor. Pedlerin üzerinde telefonu yerleştirdiğiniz anda başlayan hızlı şarj çok kısa bir süre içerisinde tamamlanıyor. İşte telefonların kablosuz hızlı şarj özelliğinde ise bir sorun olduğu belirtiliyor.

Galaxy S8 Plus Kablosuz Şarj Sorunu Nedir?

Öncelikle bu sorunun sadece kullanıcılardan gelen iddialara göre gündeme çıktığını belirtelim. Yani söz konusu problem doğrudan kullanıcıların paylaşımlarıyla netlik kazanmış durumda. Henüz Samsung tarafından net bir açıklama olmadığı için doğrulama olmadığını belirterek soruna geçelim. Sorun Qi şarj ünitelerinde yaşlanan bir sorun.

Galaxy S8 Plus

İddialara göre Galaxy S8 Plus akıllı telefonlarıyla beraber gelen Qi şarj ünitelerinin sorunsuz bir şekilde hızlı şarj yapabildiği fakat aynı durumun başka pedler için geçerli olmadığı belirtliyor. Yani Qi özellikli herhangi başka bir kablosuz şarj pedi üzerinde deneme yapıldığında telefonların hızlı şarj moduna geçemediği ve sorun mesajı verdiği belirtiliyor.

Eski Samsung Qi Özellikli Cihazlar İçin De Geçerli

Galaxy S8 Plus kablosuz şarj sisteminde yaşandığı iddia edilen sorun sadece yeni seri ürünlerde ortaya çıkmış bir sorun değil. İddialara göre doğrudan Samsung’un piyasaya sürmüş olduğu daha eski Qi özellikli kablosuz şarj cihazlarında da Galaxy S8 Plus akıllı telefonlarının benzer bir sorun ile karşılaştığı belirtiliyor.

Şu an için Samsung konu hakkında kullanıcıların istediği açıklamaları yapmış değil. Fakat markanın kırmızı ekran hatasında nasıl anında açıklama yaptıysa bu iddialar içinde kısa süre sonra açıklamalarını yapması ve sorun varsa çözümünü anlatması bekleniyor. Şimdilik Galaxy S8 Plus kullanıcılarının beklediği açıklama yok.