Galaxy Note 7R

Galaxy Note 7R Test Sonuçları Görüntülendi

Samsung’un yeni seri akıllı telefon modeli olan Note 7’nin iptalinden sonra telefonların geri dönüş modeli olan Galaxy Note 7R serisinin yeniden piyasaya çıkış yapacağı ortaya çıkmıştı. Şimdi ise yenilenen özellikleriyle beraber telefonların nasıl özelliklere sahip olacağı da performans testlerinde ortaya çıktı.

Note 7 sadece Samsung değil amiral gemisi akıllı telefon modelleri içerisinde tam anlamıyla bir hüsrana dönüşmüştü. Telefonun sistem özellikleri bir yana dursun yeni donanım eklentileri ve daha önce denenmemiş teknolojiler Galaxy Note 7 akıllı telefonlarını epey bir öne çıkmıştı. Fakat yaşanan pil yerleşim sorunu sonrasında telefonların alev alması can sıkıcı bir durumla karşı karşıya kalmasına neden oldu. Yaşanan sorun sonrasında toplatılan telefonlar hakkında sonunda beklenen haberlerde gelmişti.

Gelen bilgilere göre telefonların yenilenmiş olan versiyonlarının yeniden satışa çıkacağı belirtilmişti. Son olarak akıllı telefonların Güney Kore’de çıkış yapmaya hazırlandığı ve adının da Galaxy Note 7R olacağı açıklanmıştı. Yapılan açıklamayla beraber Galaxy Note 7R bir nevi doğrulanmıştı. Şimdi ise yenilenmiş olan Galaxy Note 7R akıllı telefonlarının özellikleriyle ilgili belli başlı bilgiler ortaya çıktı. Öyle ki yeni seri akıllı telefonların bu kez performans testlerinin sonuçları yansıtıldı. Yayınlanan görsellerle beraber telefonların merak edilen tüm detayları da netlik kazanmış oldu.

Galaxy Note 7R Nasıl Değişikliklerle Gelecek?

Test sonuçlarını değerlendirecek olursak yenilenmiş akıllı telefon modeli olarak satışa çıkacak olan akıllı telefonlarda çok ciddi değişimler bulunmayacak. Zaten tasarım konusunda da çok değişikliği bulunmayacak olan akıllı telefonun test sonuçları da bu beklentileri doğruluyor. İşlemci modelinden Ram bellek miktarına kadar hemen her özelliği Note 7 akıllı telefonlarıyla aynı olduğu gözüken Galaxy Note 7R akıllı telefonlarının en büyük farkı ise pilleri olacak.

Galaxy Note 7R

Toplatılan Note 7 akıllı telefonlarında 3600 mAh değerinde piller kullanılmıştı. Fakat bu piller tasarımla uyumlu olmadığı için yerleşim hatası yapılmış ve piller sıkışmadan dolayı bir bir alev alma sorunlarıyla gündeme gelmişti. Şimdi ise yeni seride Samsung pillerinin tasarımlarını değiştiriyor. Markanın yaptığı değişimle beraber yenilenmiş olan pillerin 3200 mAh kapasitesine sahip olacağı belirtildi.

Test sonuçlarında da görüntülenen yeni pil detayları telefonların sorununu da ortadan kaldırmış olacak. Yeni akıllı telefonların pilleri dışında değişen bir özelliğinin olmaması bekleniyor fakat Galaxy Note 7R serisi için bu bilgi de kesin değil. Samsung tanıtımı ya da açıklamayı yapmadan önce bu telefonlarında tam olarak nasıl değişimlere sahip olacağını bilemeyeceğiz.

Fakat kesin olan bir durum var Galaxy Note 7R akıllı telefonlarında tekrar sorunlar yaşanmaması için Samsung birçok deneme yapacak. Bir yandan serinin adını temize çıkarmak için gelecek olan modelde herhangi bir hata olması telafi edilemeyecek sorunlara neden olacağı için markanın çok daha ciddi bir çalışma yapacağını görüyoruz.