PUBG, Fortnite’dan dolayı Epic Games’e dava açtı

PUBG Corporation, Epic Games‘in Fortnite‘ı yaratma aşamasında PUBG’yi kopyaladığını ileri sürerek şirketi dava etti. İki şirket arasındaki dava, Battle Royale türündeki oyunların geleceğini belirleyecek.


Son dönemlerde en çok anılan oyunlardan PUBG ve Fortnite‘ın iyice arası bozuldu. PUBG’yi geliştiren Kore merkezli şirket, Epic Games’i Battle Royale türündeki oyunu kopyalamaktan dolayı dava etti. Geçmişte birlikte çalışan ve Epic Games’ın kendi projelerine yoğunlaşmak adına ayrılmasıyla karşı karşıya gelen şirketler, şimdi de mahkemede görüşecek.

Aslında iki şirket arasında gerginliğin yaşanacağı çok önceden belliydi. Epic Games, PUBG’nin yapımına yardımcı olmasının ardından ayrılmış ve Battle Royale türünde oyun geliştirmek adına çalışmalara başlamıştı. Bu çalışmalar devam ederken PUBG Corporation, Epic Games’in PUBG’ye benzer bir oyun yapmasından kaygılandıklarını dile getirmişti. İddiasına bakacak olursak PUBG Corporation’ın korktuğu da başına gelmiş.

Fortnite PUBG dava

Fortnite, PUBG’yi geride bırakmayı başardı

Her iki oyunun da uzun bir süredir sektörde olmasına rağmen davanın şimdi gündeme gelmesi dikkat çekiyor. Kısa bir süre önce PUBG’nin oyuncu sayısı ve gelir konusunda ikinci sıraya gerilediği paylaşılmıştı ve bazı kaynaklar, PUBG’nin Battle Royale türündeki liderliği Epic Games’in oyununa kaptırmış olmasından ötürü davanın açıldığına dikkat çekti.

Davada Epic Games’in Güney Kore’de bulunan merkezini belirtilmiş olması da dikkat çeken bir diğer unsur. PUBG Corporation’ın bu şekilde neyi hedeflediği bilinmiyor ancak davanın yalnızca Güney Kore ile sınırlı kalmayacağına hiç şüphe yok.

Kaynak