Fortnite mobil

Fortnite, mobil platformda ilk ayında rekor düzeyde gelir elde etti!

Son zamanların en çok oynanan Battle Royale oyunlarından birisi olan Fortnite, PC ve konsol platformlarındaki başarısını mobile de taşımayı başardı. Mobil oyun, yalnızca bir ay içerisinde 25 milyon dolardan fazla gelir elde etti.

Epic Games’in Battle Royale türündeki oyunu Fortnite, yaklaşık bir ay önce App Store üzerinden mobil cihazlar için kullanıma sunuldu. Bugün paylaşılan verilere göre mobil oyun geride bıraktığımız bir ay içerisinde 25 milyondan fazla gelir elde etmeyi başardı. Bu sayı, mobil oyunun neredeyse her gün oyun içerisinde 1 milyon dolar değerinde eşyanın satın alındığını gösteriyor.

SensorTower tarafından paylaşılan veriler, oyunun ilk indirilmeye sunulduğu tarihten bu yana büyük ilgi gördüğünü kanıtlıyor. Mağazaya eklendiği ilk birkaç gün boyunca yalnızca davet alan oyuncular tarafından oynanabilen Fortnite, tüm oyuncuların erişimine sunulduğu ilk 24 saat içerisinde 47 ülkenin App Store sıralamasında liderliğe yerleşmişti. Mobil oyun, erişime açılmasından yalnızca beş gün sonra  toplamda 15 milyon dolar gelir elde etmişti.

Fortnite mobil

Fortnite, Epic Games’e çok kazandıracak

SensorTower, yaz mevsiminin başlarında oyunun Android platformu için de indirilmeye sunulacağını tahmin ediyor. Bunun da etkisiyle birlikte mobil oyunun sene sonuna kadar Epic Games’e yaklaşık 500 milyon dolar kazandıracağı öngörülüyor.