Fortnite iOS

Fortnite, mobil cihazlarda büyük bir başarıya imza attı

Kısa bir süre önce App Store üzerinden indirilmeye sunulan Fortnite, sadece 20 gün içerisinde Candy Crush, Clash of Clans ve Pokemon GO gibi oyunları geride bırakmayı başardı.

Kısa bir süre önce App Store üzerinden indirilmeye sunularak iOS kullanıcılarıya buluşan Fortnite, mobil cihazlardaki başarısını sürdürmeye devam ediyor. Epic Games tarafından geliştirilen oyun, Sensor Tower’ın paylaştığı son verilere göre yalnızca 20 gün önce indirilmeye sunulmuş olmasına rağmen şimdiden Candy Crush, Clash of Clans ve Pokemon GO gibi popüler mobil oyunları geride bırakmayı başardı.

Verilere göre Epic Games’in yalnızca 20 günde mobil oyundan kazandığı rakam 15 milyon dolar civarında. Apple’ın payı hesaba katıldığında da bu sayı 10,5 milyon dolara iniyor. Bir süre sadece davet üzerinden yeni oyuncu kabul eden mobil oyun, bu uygulamayı sonlandırdığı ve tüm oyunculara açıldığı 2 Nisan gününde yapımcısına tam 1,8 milyon dolar kazandırdı.

Android kullanıcıları için de indirilmeye sunulan oyun, PlayerUnknown Battlegrounds’ın ortaya çıkmasıyla birçok oyuncusunu rakibine kaptırmıştı. Ancak aynı durumun iOS kullanıcıları için geçerli olmadığı rahatlıkla söylenebilir.