Firmaların Yeni Gözbebeği Aplikasyonlar

Firmaların Yeni Gözbebeği Aplikasyonlar

Aplikasyonlar, özellikle son yıllarda akıllı telefonların ve sınırsız internet hizmetlerinin hayatımıza girmesi ile yaygınlaşan bir uygulama türüdür. Aplikasyonlar sayesinde alışverişleriniz, bankalarınız, hesaplarınız bir tuşla karşınıza çıkıyor. Bu uygulamalar sayesinde para transferleriniz, fatura ödemeleriniz, kıyafet ya da market alışverişleriniz, hastane randevularınız, oyunlarınız, e-mailleriniz, iş hayatınız, sosyal hayatınız ve birçok hizmet yanı başınızda olmaya başlamıştır. Üretildiği günden bu yana yoğun ilgi gören aplikasyonlar teknolojinin ilerlemesi ve son dönemlerde Covid’in de yaygın olması sebebi ile firmalar aplikasyonlar için yoğun yatırımlar yapmaya başlamışlardır. Uygulamalar ücretsiz olarak hizmet verdikleri gibi ücretli olarak da abonelikler karşılığında hizmet verebilirler. Ayrıca zaman zaman uygulamalara gelen güncellemelerle yazılım şirketleri aplikasyonlarını geliştirip kullanıcılarına daha iyi hizmet vermeyi hedeflemektedirler. Kullanıcı araştırmalarına bakıldığı zaman ücretli uygulamaların ücretsiz uygulamalara göre daha çok tercih edilmesi ve indirilmesi araştırma sonuçlarındandır. Şu anda aklınıza gelebilecek her alanda aplikasyon hizmeti verilmektedir.

Son Dönemlerde En Çok İndirilen Aplikasyonlar

Sizin için son dönemlerde kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen aplikasyonları araştırdık. Yazımızda belirttiğimiz gibi ücretli aplikasyonlardansa ücretsiz aplikasyonlar daha çok tercih edilmektedir. Son dönemlerde ise iletişim hizmeti olarak kullanıcılarının telefonlarında yer alan uygulamalar en çok indirilen uygulamalar arasında.

Firmaların Yeni Gözbebeği Aplikasyonlar

Whatsapp olarak hayatımızda yer alan ve görüntülü, sesli ve yazılı mesaj olarak hizmet veren aplikasyon dünyada en çok indirilen uygulama iken aldıkları bir sözleşme güncelleme kararı ile indirme ve kullanım oranlarınsa son 1,5 ay içerisinde ciddi düşüş söz konusu oldu. Dünyada en çok kullanılan uygulamanın bu düşüşü ile Telegram ve Signal gibi aynı özelliklerde kullanıcılar hizmet veren uygulamalar ilk sıralarda yerlerini aldılar. Ülkemizde ise Türk yapımı olan Bip uygulaması indirim oranı en çok olan aplikasyonlardandır.

Aplikasyon Nasıl İndirilir?

Kullanmak istediğiniz aplikasyonu telefonunuzun uygulama indirme merkezine yazarak uygulamayı indirebilirsiniz. Kullandığınız akıllı telefonunuzun işletim sistemine göre İos ise Apple Store’dan, Android ise Google Store’dan bu işlemleri yapabilirsiniz. Ancak öncesine hangi işletim sistemini kullanırsanız kullanın mutlaka adınıza hesap tanımlamış olmalı ve ücretsiz uygulama indirecek olsanız bile bir ödeme aracı seçmiş olmalısınız.