Fifa 20

FIFA 20’de Daha İyi Oynayabilmek İçin Birkaç İpucu

PC ve oyun konsolu ile oyun oynayan oyunseverlerin sevdiği serilerden biri olan FIFA’nın yeni oyunu FIFA 20 ile oyunseverlerin beğenisini kazandı. Ancak birçok yeni içerik ile birlikte gelen oyuna alışması biraz zaman alabiliyor. Şampiyonlar Ligi’ni Kariyer Modu’nda kazanmak, Ultimate Team’de kazanma rekorunuzu arttırmak veya yeni VOLTA modunda bir arkadaşınızı yenebilmek için aşağıda vereceğimiz 10 ipucu daha iyi bir oyuncu olmanıza yardımcı olabilir.

  1. Pace, FIFA 20’ye geri döndü ve her zamankinden daha iyi, savunucular artık kendisinden daha hızlı bir şekilde saldırganlara yetişemeyecekler. Tıpkı futbolda olduğu gibi, tempo da FIFA 20’de özellikle öldürücü saldırılara neden olan çok etkili bir araçtır.
  2. Alışılması gereken bir diğer değişiklik, oyuncuların artık güvenli bir şekilde savunmak için yapay zekaya güvenemeyecekleri gerçeği. Topu ele geçirmek için kontrolü ele alıp rakibinizi alt etmek zorundasınız.
  3. FIFA 20’de emrinizde her zamankinden daha fazla pas seçeneğiniz olacak. Artık pas için iki kez dokunabilirsiniz, böylece top, savunucunun müdahalesi üzerine ‘dinlenir’; bu, özellikle zorlu durumlar için faydalıdır.
  4. FIFA 20’de savunma yapmak oldukça zor. Mücadelenizi tamamen şarj etmek, savunucunuzun öne doğru düşmesine neden olacaktır; bu, sürpriz bir meydan okuma için mükemmeldir veya saldırganın geri tepmeyi başaramamasını sağlar.
  5. Timed Finishing FIFA 20 için geri döndü, ancak yeniden dengelendi ve sonuç olarak, çıkartılması daha da zor. Yine de zamanlamada ustalaştığınızda, çok daha tutarlı çekimlerle ödüllendirileceksiniz ve kesinlikle daha fazla gol atacaksınız.
  6. Öğrenilmesi gereken birkaç yeni hareket olsa da en belirgin olanı Lateral Heel to Heel hareketidir. Bu üç yıldızlı beceri hamlesi, Ronaldo Chop’a benzer bir hareketle hızlı bir şekilde yön değiştirmenize izin verir.
  7. FIFA 20’ye yeni eklenenlerin bir tanesi de bire bir durumlara verilen vurgudur. Saldırgan oyunculara, yeni Strafe Dribbling mekaniği sayesinde, savunma oyuncularını geçmek için daha fazla seçenek var.
  8. Yeni serbest vuruş sisteminin özellikle heyecan verici de olsa heyecan verici olmasıyla birlikte sistem tamamen elden geçirildi. Bu teknikleri tanımak ve yöntemine alışmak isteyeceksiniz, özellikle de ne kadar ustalaşırsanız atışınızda o kadar fazla eğim elde edersiniz.
  9. Serbest vuruşların yanı sıra, cezalar bu yıl aynı hedefleme sistemine uyarlanarak farklılaşıyor. Yine de elbette 12 metreden atışınıza herhangi bir eğim veremezsiniz. Serbest vuruşlar gibi, Timed Finishing’den de faydalanabilirsiniz, eğer yeterince cesursanız.
  10. FIFA 20’de yapılan en ince değişikliklerden biri köşe vuruşlarında kalecinizden kaleden çıkmasını isteyebilmeniz. Eğer rakipler çok genişlikte oynarlarsa işinize yarayabilir, tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi, fakat bu riskli bir teknik olabilir.