jan koum 1

Facebook, Dev İsimin istifası ile Sallandı

Facebook, WhatsApp’ın CEO’su Jan Koum’un istifası ile karıştı.

Facebook, WhatsApp’ı 2014 yılında 19 milyar dolara satın aldığında kurucusu Jan Koum’da şirkette CEO olarak çalışmaya devam etmişti. Cambridge Analytica skandalının ardından Koum’un istifası yönetim kadrosunda deprem etkisi yarattı.

WhatsApp’ın kurucuları olan Brian Acton ve Jan Koum satış işleminin ardından Facebook’ta kendi işlerine devam ettiler. Brian bir kaç ay önce görevinden istifa etmiş ve sonrasında da #DeleteFacebook kampanyasına destek vermişti.

Washington Post’un paylaştığı detaylara göre Koum, “Teknoloji dışında bana keyif veren şeylere vakit ayırabilmek adına bir süre çalışmaya ara vereceğim” demişti. Dedikodulara bakılırsa aslında WhatsApp’ın satışından bu yana iki yönetimin birbiri ile aslında anlaşamadığı ve fikir ayrılıların ise kullanıcı verileri konusunda ki ayrılığın ise son noktası olduğu iddia ediliyor.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in bu istifa sonrası yaptığı açıklama ise “Seninle bu kadar yakından çalışmayı özleyeceğim Jan. Dünyayı bağlamamamıza yardımcı olmak için yaptığınız her şey için, bana öğrettikleriniz için minnettarım. Bu değerler her zaman WhatsApp’ın kalbinde olacak.” dedi.