2b02f09dda89cfbef21b7bc3eea90fc4 1

Oyunda hile yapan 14 yaşındaki çocuğa dava açıldı

Epic Games, Fortnite oyununda hile kullanan iki kişiye dava açtı. Dava edilenlerden birisi 14 yaşındaki bir çocuk.

Epic Games’in en popüler oyunlarından birisi olan Fortnite, hiçbir ödeme yapılmadan oynanabilen ve içeriği bakımından PUBG’yi andıran bir oyun. Epic, yaklaşık bir ay kadar önce oyundaki hile kullanıcılarını tespit etmek için bir çalışma başlatmış ve birçok kişiyi oyundan banlamıştı. Bunun yanı sıra 2 kişiyi de dava ederek kullandıkları hile programının Fortnite Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi ve Telif Hakkı Yasası’na aykırı olduğunu dile getirmişti. Bu kişilerden birisi de yalnızca 14 yaşında olan bir oyuncu.

fortnite 1

Hile kullandığı gerekçesiyle dava edilen oyuncunun annesi mahkemeye bir mektup göndererek çocuğunun suçsuz olduğunu öne sürdü. Mektupta Epic Games’in duruma yaklaşımının yanlış olduğunu gösteren nedenler sıralanmış. İşte tam listesi:

  • Fortnite, 14 yaşındaki bir çocuk için ebeveyn izni gerektiriyor ve kendisi bu izni vermedi.
  • Dava kar kaybı üzerine oluşturulmuş ancak Fortnite oynanması ücretsiz bir oyun. Bu nedenle çocuğunun hile yapması direkt olarak kar kaybına neden olamaz.
  • Epic Games hile programlarını geliştiren sitelere ve kişilere karşı durmak yerine 14 yaşındaki bir çocuğu “günah keçisi” olarak kullanıyor.
  • Epic Games kullanılan hile programının bazı değişimlerden ötürü son kullanıcı lisans sözleşmesine aykırı olduğunu belirtti, ancak çocuk tarafından kullanılan programda değişim yapılmamıştı ve Epic Games bunu kanıtlayamaz.
  • Epic Games, oğlunun ismini halka açık bir şekilde paylaşarak Delaware yasalarını ihlal etti.

knnzlrfrpdypkws4o5tf

Epic, oyun içerisinde kullanılan hile programının “aimbot” olduğunu ve bu programı satın almak için ayda 5-15 dolar ödenmesinin gerekli olduğunu dile getirdi. Bu durumda karşı tarafın kim olduğuna bakılmaksızın davayı sürdüreceklerinin, çünkü kullanılan programın sözleşmeye aykırı olduğunu ve bunu son derece ciddiye aldıklarını açıkladı.