Elon musk Tesla

Elon Musk, Tesla’yı yeniden özelleştirmeyi düşünüyor

Elon Musk, kişisel Twitter adresinden Tesla‘yı yeniden özelleştirmeyi düşündüğünü ve şirketin buna ihtiyacı olduğunu paylaştı.


Twitter’daki yorumları ve paylaşımlarıyla sürekli gündemde olan Elon Musk, otomotiv devi Tesla‘yı yeniden özelleştirmeyi düşündüğünü duyurdu. Musk, bir süredir şirketin zor zamanlar geçirdiğine ve bunda hem yönetim kurulunun, hem de üretim sürecindeki hataların etkisi olduğuna değindi. Bundan dolayı şirketin tüm hisselerini geri satın almayı ve şirketi tamamen kendi istediği şekilde yönetmeyi planlıyor.

Musk, özelleştirmenin hisseleri shortlayan ve şirket değerini düşüren kişilere karşı da bir önlem olacağının altını çizdi. Eğer özelleştirme konusunda kararını verirse, hisse başına 420 dolardan fazla ödeme yapması beklenecek. Bu da şirketi halka arz ettiği sırada kazandığından çok daha fazlasını harcayacağı anlamına geliyor.

Özelleştirme kararının uygulama koyulmasından önce yönetim kurulunun bir oylama yapması ve bu kararı onaylaması gerekli. Musk, şu an için özelleştirmeye sıcak baktığını, çünkü özelleştirilmiş bir Tesla Motors‘un daha hızlı yükselebileceğini düşündüğünü dile getirdi. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da bunun şirketi kontrol etme isteğiyle alakası olmadığını, şu anda şirketin %20’sine sahip olduğunu ve özelleştirme kararı alınırsa şirket yönetiminde pek bir değişimin yapılmayacağını belirtti.

Kaynak