Tesla Model 3

Elon Musk’tan Tesla sabotajcısına: “İğrenç bir insansın”

Model 3 üretimini sabote etmeye çalıştığı iddia edilen Martin Tripp ile Tesla arasındaki gerginlik artmaya devam ediyor.


Fabrikadaki üretim sisteminin yazılımında değişiklikler yaptığı ve Model 3 üretimine zarar vermeyi amaçladığı söylentileriyle gündeme gelen Martin Tripp, iddilara göre CEO Elon Musk‘tan “İğrenç bir insansın.” yazılı bir e-posta aldı. Olay, Tripp’in yeni açıklamalar da yapmasıyla giderek büyük bir boyut kazanıyor.

Tesla Model 3

Tesla’da neler yaşanmıştı?

Tesla, Tripp’in terfi alamamasından dolayı sinirlendiğini ve geçtiğimiz Ekim ayında üretimi sabote etmek için yazılımlarda oynama yaptığını paylaştı. Tripp ise bu nedenle işten ayrılmadığını, Model 3 araçlarına yerleştirilen bataryalarında sorun bulunduğunu ve bunu kanıtlayan bilgileri basınla paylaştığı için işine son verildiğini belirtti. Ancak Tesla, geri dönüştürülmüş malzemelerin ve bataryaların araçlarda kullanılmasının yeni bir durum olmadığını, bir süredir bu şekilde üretim yapıldığını açıkladı.

Tüm bunların yanı sıra Tripp’in bir arkadaşı işten çıkartıldığı için çok kızdığını, çalıştığı yere dönerek herkesi vurmayı düşündüğünü de yetkililerle paylaşmıştı. Bu bilginin ardından fabrikadaki güvenlik önlemleri yükseltildi.

Şirket ve eski çalışan arasındaki dava, tüm bu iddialardan hangilerinin doğru ve hangilerinin yalan olduğunu ortaya çıkaracaktır.

Kaynak