mars 1

Elon Musk: Karanlık Çağdan Kurtulmanın Tek Yolu Mars!

South by South West (SXSW) konferansında konuşan Elon Musk: “Dünyanın karanlık çağından kurtulmasının tek yolu Mars’a koloni kurmak” dedi.

Musk konuşmasının devamında ise: “Uygarlığı geri getirmek için bir yerlerde insan uygarlığına ait bir tohumunun yeterli olduğundan emin olmak istiyoruz ve belki de karanlık çağların uzunluğunu kısaltmak istiyoruz. Sanırım bir ay üssü ve belki de yeryüzünde hayatın yeniden canlandırılmasına yardımcı olabilecek bir Mars üssü gerçekten önemli olacaktır” dedi.

Mars’a Yolculuk İçin Testler Başlayacak!

Elon Musk, Mars yolculuğunda kullanılacak olan gezegenler arası yolculuk yapacak geminin, önümüzde ki yıl ortalarına doğru test uçuşlarının gerçekleştirilebileceğini açıkladı. Ayrıca konuşmasında olası bir üçüncü dünya savaşının neden olabileceği karanlık çağdan bahsederek; Mars’da kurulacak olan üslerin bu karanlık çağın atlatılmasında etkili olabileceğini söyledi.

Gezegenler arası gemi ilk olarak kısa uçuşlar ile denenecek ve uçuşlarda insanlar yer almayacak. Testler ilk olarak kısa iniş-kalkış denemeleri ile gerçekleştirilecek.

Musk ayrıca 2008 yılındaki gerçekleşen mali krizin SpaceX ve Tesla’yı nasıl etkilediğine dair: “SpaceX ve Tesla‘nın başarılı olma ihtimalinin yüzde 10‘dan az olduğunu düşünüyordum. 2002 yılı başında arkadaşlarımın bile yatırım yapmasına izin vermiyordum, paralarını kaybetmek istemedim ” açıklamasını yaptı.
Elon Musk, kurduğu PayPal’ın 2002’de eBay tarafından satın alınmasıyla 180 milyon dolar gelir elde etti. SpaceX ve Tesla‘ya başlangıçta 90 milyon dolar yatırdığını ancak maliyetin giderek arttığını belirtti.

2008‘de Falcon1’in 3 defa başarısız olamsı ile iflasın eşiğinden döndüğünü belirterek, o dönem elinde 40 milyon dolar kaldığını söyleyerek: “Tüm parayı bir şirkete koyardım, diğeri kesinlikle batardı veya SpaceX ile Tesla arasında bölüştürürdüm o zaman ikisi de batabilirdi. Enerjini bir şey inşa etmek için sarf ettiğinizde o sizin bebeğiniz oluyor, ben de aralarında seçim yapamadım. Parayı ikisine birden yatırdım, neyse ki ikisi de düze çıktı… Eğer işler farklı gitseydi, her iki şirket de batacaktı.” dedi.