e-devlet

Elektrik, doğalgaz ve GSM abonelikleri e-Devlet üzerinden yapılabilecek

Cumhurbaşkanımızın Yardımcısı olan Fuat Oktay, kısa süre önce bir açıklama yaparak, elektrik, doğalgaz ve GSM operatörlerine yönelik bazı işlemlerin mart ayından itibaren e-devlet üzerinden yapılabileceğini ifade etti.Böylelikle devletin sıfır belge hedefiyle e-Devlet’e birçok yeni hizmet geliyor.  Oktay, mart ayından itibaren, doğalgaz, elektrik ve GSM aboneliklerinin e-Devlet’in sağladığı hizmet üzerinden basit bir şekilde yapılacağını söyledi.

Asıl amacın vatandaşların işlerini basitleştirmek ve kamudaki yükü hafifletmek olduğunu ifade eden Oktay, “Vatandaşımızın en çok vaktini alan şeylerden birisi de abonelik işlemler. Bu konuya özellikle önem veriyoruz. Bir süredir bu alanda önemli bir çalışma yürütüyoruz. Mart ayı itibariyle elektrik, doğalgaz ve GSM operatörlerine abonelik işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabilecek” dedi

Abonelik iptali de e-Devlet’ten yapılacak

Aynı şekilde aboneliklerin sona erdirilmesi işleminin de e-Devlet üzerinden yapılabileceğini söyleyen Oktay, “Bu konuda mevzuat değişikliklerine ihtiyaç var. Değişikliklerin tamamlanmasıyla bu hizmet verilecek. e-Devlet üzerinden işlem yapamayan vatandaşlarımız olursa yine ilgili noktaya giderek aboneliğini yüz yüze yapabilecek” ifadelerine yer verdi.

Fuat Oktay, 2019 sonuna kadar e-Devlet entegrasyon çalışmalarını tüm bakanlık ve kurumlarda tamamlayacaklarını belirtti.