captain phasma 8f4ea1d7.0.0 1

EA, Star Wars Battlefront II oyuncularıyla karşı karşıya geldi

Oyunculardan ve Reddit kullanıcılarından gelen olumsuz tepkilere dayanamayan Electronic Arts, Star Wars Battlefront II’de köklü değişimler yaptığını duyurdu.

Electronic Arts’ın bugün yaptığı açıklamaya göre oyunun ana karakterlerini açmak için gerekli olan kredide %75’lik bir düşüş gerçekleşti. Değişiklikten sonra  Luke Skywalker ve Darth Vader gibi önemli karakterler 15.000 krediyle oynanabiliyor. Ayrıca Emperor Palatine, Chewbacca ve Leia Organa gibi karakterler 10.000 kredi karşılığında, hikaye modunda da bulunan Iden Versio ise 5.000 krediyle oynanabiliyor.

Star Wars Battlefront II teknik olarak 17 Kasım günün de çıkış yapacak, fakat EA Access veya Origin Access’e sahip olan kullanıcılar oyunda yapılan değişikliklere geri bildirim yapabilmeleri için 5 günlük (Xbox One oyuncuları için 5 gün, PC oyuncuları için 10 saat) oynama hakkına sahip. Şimdiye kadar yapılan geri bildirimler ise ne yazık ki pek iç açıcı değil. Oyunda yapılan değişikliklerden önce bir karakteri açmak için ödenmesi gereken fiyat 60.000 krediye kadar varabiliyordu ve bu krediyi kazanabilmek için bir oyuncunun tam tamına 40 saat boyunca oyunu oynaması gerekliydi. Bu 40 saatlik oyun süresi içerisinde oyuncunun kredisini asla harcamaması ve biriktirmesi gerekiyordu. Bu da oyuncuyu bir hayli kısıtlıyor ve oyun içeriklerinden mahrum bırakıyordu.

sixteenNine.img

Yapılan bir çok şikayet üzerine kullanıcılarına kulak vermek zorunda kalan Electronic Arts, her ne kadar gerekli değişiklikleri yapmış olsa da Reddit hesabı üzerinden toplam 600.000 olumsuz oy alarak bir rekor kırmış oldu.

Star Wars Battlefront II iade ediliyor

EA’in yaptığı değişimlerden memnun kalmayan bazı oyuncular oyunu iade etti ve diğer oyuncuları da bu yönde tepki göstermeye çağırdı. Oyunun geleceğini olumsuz şekilde etkileyecek bir durumun yaşanmamasını isteyen EA, şu an sorunun çözüme kavuşması için oyuncuların istemediği bir şey yapmamaya dikkat ediyor. Ancak Reddit’te ve farklı platformlarda paylaşılan görseller şimdiden yüzlerce kişinin oyunu iade ettiğini gösteriyor.