1510678137331 Assault 1

EA, Star Wars: Battlefront 2 yüzünden zor zamanlar yaşıyor

Star Wars: Battlefront 2 ile EA’in oyun yönetim şekline isyan eden oyuncular, LucasFilm’in EA ile olan anlaşmasını feshetmesi için imza kampanyası başlattı. Şirket, olumsuz yorumların etkisiyle 3 milyar dolar değer kaybetti.

Star Wars: Battlefront 2’deki kahraman fiyatlarından ötürü tam anlamıyla topa tutulan EA, oldukça zor zamanlar yaşıyor. İlk olarak oyun içerisindeki kahraman fiyatları nedeniyle eleştirilen şirket, bu fiyatların oyuncuları “oynamaya teşvik etmek” amacıyla yüksek olduğunu açıklamıştı. Aldıkları bu yanıttan hoşlanmayan oyuncular büyük çaplı geri iade kampanyası başlatmış, EA ise oyuncularını kaybetmemek için kahraman fiyatlarını büyük oranda ucuzlatmıştı. Ancak şirketin bu hamlesi de oyuncuları memnun etmedi. Star Wars serisinin haklarına sahip olan LucasFilm’in  EA ile olan anlaşmasını feshetmesi isteniyor. Bu amaç doğrultusunda 85.000’den fazla imza toplayan oyuncular, şirketin kar odaklı politikasından oyun içeriğinin kötü etkilendiğini savunuyor.

star wars battlefront 2 loadout

EA bir ayda 3 milyar dolar değer kaybetti

Oyuncuların tepkilerinden ötürü Battlefront 2’deki microtransaction özelliğini devre dışı bırakan EA, geri adım atmasına rağmen oyuncuları bir türlü memnun bırakamıyor. Farklı oyunlarda da aynı sorunun olduğunu paylaşan oyuncular, EA hisselerinin yalnızca bir ay içerisinde 3 milyar dolar değer kaybı yaşamasına neden oldu.