Türkiye E-Spor Federasyonu Kuruldu!

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığının aldığı kararla ülkemizde E-Spor Federasyonu resmen kurulmuş oldu!

Son yıllarda gelişen oyun sektörü ile birlikte E-Spor terimi de hayatımıza hızlı bir giriş yapmıştı. Dünya üzerinde birçok ülkede profesyonel oyuncular tarafından düzenlenen müsabakaların ardından birçok ülke E-Spor Federasyonu kurmuş ve bu alana destek olmuştu. Diğer ülkelerin yanı sıra ülkemizde de E-spor alanında köklü adımlar atılmış, birçok E-spor kulübü kurulmuştu. Bu köklü değişimlere rağmen geçtiğimiz günlere kadar bu spor alanında herhangi bir resmi federasyon kurulmaması oyunseverleri üzmüştü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Merkez Danışma Kurulu tarafından alınan karar sonrası ülkemizde de artık bir E-Spor Federasyonu resmi olarak kurulmuş oldu. Yeni kurulan bu federasyon Gençlik ve Spor Bakanlığı çatısı altında hizmet sunacak.

”24/04/2018 tarihli ve 277144 sayılı Bakanlık Oluru ile Türkiye E-Spor Federasyonu kurulmuştur. Bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.” belgesi ile resmi olarak duyurulan federasyon e-spor takımları ve oyuncuları için birçok avantaj sağlayacak.

Türkiye E-Spor Federasyonu Resmi Olarak Açıklandı!

Her geçen gün büyük bir ilgi odağı olan ve büyük kitlelere ulaşan e-spor dalı League of Legends ve Counter-Strike: Global Offansive gibi oyunlara artan büyük ilgi sonrası hızla gelişme göstermişti. Son olarak Riot Games ve Epic Games gibi dünyaca ünlü firmaların ülkemizde ofis açması ile birlikte bu sektör gittikçe büyük ilgiye sahip olmaya başladı.

Ülkemizde geçtiğimiz yıllarda her ne kadar resmi olmayan birçok e-spor turnuvası düzenlense de resmi bir federasyon olmadığı için yeterli bir etki gösteremiyordu. Kurulan federasyon sonrası ülkemizde resmi olarak e-spor ligleri, turnuvaları ve daha birçok etkinliği bakanlık desteği ile görebileceğiz.

E-Spor Hakkında Bilgi Edinmek İsteyenler Aşağıdaki Video’ya Göz Atabilir