siradisi

Dikkat: Apple bilerek şarj adaptörü aldırmaya başlamış olabilir!

Apple’a ABD’de 5000 civarında iPhone kullanıcıları, Apple’ın gelir elde etmesi hakkında güncellemeler ile orijinal şarj adaptörleri ile uyumluluk sorunu çıkarmasına ve kullanıcıları yeni adaptör almaya zorlaması iddiasıyla dava açıldı.

Apple’ın eski cihazları bilerek yavaşlatma olaylarına karıştığı ve ciddi sorunlar yaşamasına neden olan yeni cihaz almaya yönlendirme teşvik etmesi davaya neden oluştu. Şimdi ise böyle bir olayın yaşanması tekrardan gerilim oluşturmaya yetti.

Sıra dışı bir dava

Bu hafta Kaliforniya eyaletinde yapılan dava başvurusunda Apple’ın bir iOS güncellemesi ile eski cihazların orijinal şarj adaptörleri ile çalışmasını bilerek engellediği iddia ediliyor. Şarj adaptörleri uyumsuzluk mesajları vermeye başladı ve kullanıcılar iki kat daha pahalı yeni adaptörler almak zorunda kaldı. Apple da böylece karını arttırmış oldu.

Güncelleme sürümü net olarak açıklanmamış ancak Kasım 2016 tarihine atıfta bulunan kaynaklar iOS 10.1.1 sürümünün söz konusu olduğunu tahmin ediyor. Bu güncelleme sonrasında yaklaşık 5000 civarında kullanıcı orijinal adaptörü kullanamaz hale gelmiş ve yeni bir adaptör satın almak zorunda kalmış.

Apple tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.