Cilt Bakımında Lazer Teknolojisi

Cilt Bakımında Lazer Teknolojisi

Lazer teknolojisi, özellikle son zamanlarda sağlık dalının birçok alanında kullanılmakta olan bir yöntemdir. Bu sağlık dallarından biri ise cilt sağlığı ve güzelliğidir. Cilt bakımı alanına lazer teknolojisinin girmesiyle birlikte birçok problem kısa sürede ve verimli bir şekilde halledilebilmekte. Lazer teknolojisi ile gerçekleştirilen bakımlar sayesinde hastalar kısa süre içerisinde günlük hayatına dönerek, günlük aktivitelerini devam ettirebiliyor. Peki, cilt bakımında lazer teknolojisi hangi işlemlerle gerçekleştirilmekte?

Lazer Teknolojisinde Cilt Bakımı

Cilt bakımında lazer teknolojisi kullanılmasıyla birlikte, ciltte yer alan; ton farklılıklar, lekeler ve kırışıklıklar giderilebilmektedir. Bunların yanı sıra çeşitli bakımlar da yapılmaktadır. Lazer tedavisi, işlemlerin kısa sürmesi ve iyileşme sürecinin neredeyse olmaması bakımından oldukça avantajlıdır. Nitekim cerrahi işlemler sonucunda elde edilen bakım, uzun bir iyileşme sürecini ve ağrıları da barındırabilmektedir. Bu noktada cilt bakımında lazer teknolojisi, pratik olmasından ve bir yan etkisinin bulunmamasından dolayı önem arz etmektedir.

Lazerle yapılan cilt bakım tedavileri neredeyse tüm vücuda uygulanabilmektedir. Lazer teknolojisi; cildin altına ısı verilerek cildin kendini yenilemesi sağlamaktadır. Böylelikle cilt üzerinde yer alan leke ve kırışıklıklar da kendiliğinden kaybolmaktadır.

Cilt Bakımında Lazer Teknolojisi

Profraksiyonel Lazer

Profraksiyonel lazer işlemi ile cilt yüzeyine gözle görülemeyecek düzeyde tüneller açılmaktadır. Lazer işlemi ile açılan bu tünellerle cilt yüzeyindeki hasarlı doku ortadan kaldırılmaktadır. Bu işlem ise, cilde açılan tünelleri cildin sağlıklı bir şekilde tamamlamasıyla oluşmaktadır. Profraksiyonel lazer uygulaması bilir kişilerce yapılması gereken bir işlemdir. İşlem öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi sahibi olmanız süreci en iyi şekilde geçirmenize yardımcı olacaktır.

Lazer Teknolojisiyle Cilde Uygulanabilecek İşlemler

  • Leke giderici uygulamalar
  • Yağ dengesini sağlayan işlemler
  • Kırışıklık giderici işlemler ve tüm bunların beraberinde sağlıklı bir cilt görünümü.