Samsung Hizli Sarj Aleti 1

Çığır Açan Samsung Çipleri, 100W USB-C Hızlı Şarjı Destekliyor

Salı günü Samsung hızlı şarj USB-C güç dağıtım denetleyicilerini destekleyeceğini söylediği iki yeni fişin piyasaya sürüldüğünü açıkladı.

Bunlardan biri, SE8A, şirketin güvenlik anahtarı depolama gibi yeni korumalar sunan, bir güç dağıtım denetleyicisi ile Güvenli Eleman’ı tek bir yongada birleştiren sektörün ilk çözümü olarak adlandırdığı şey.

10 Kat Daha Fazla Gelişme Sağlayacak

Bu yeni güç dağıtım kontrol cihazlarının geliştirilmesinin bir başka sonucu da Samsung’un güç şarj cihazlarının 100W kapasiteye kadar destek verebilecekleri: Genel akıllı telefon şarj cihazının 10W’sinden 10 kat daha fazla gelişme sağlayacak.

Samsung hızlı şarj

Samsung Kıdemli Başkan Yardımcısı Açıklamalarda Bulundu

Samsung kıdemli başkan yardımcısı Ben K. Hur, “Daha akıllı özelliklere ve daha büyük pillere ek olarak, yenilikçi şarj çözümleri bugün mobil cihazlarımızda daha fazlasını yapmamızı sağlıyor” dedi. “Bu eğilimin ardından, yetkisiz erişime karşı güvenlik önlemleri alırken cihazları hızlıca şarj edebilen güç adaptörleri giderek daha fazla talep görüyor.” açıklamasında bulundu.

Samsung bugün duyurduğu yeni MM101 ve SE8A güç dağıtım kontrolörleri, şarj işlemlerini yalnızca daha hızlı ve daha güvenli hale getirmekle kalmayacak aynı zamanda gelecekteki mobil deneyimlerini zenginleştirebilecek yeni hizmetleri de mümkün kılacağını belirtti.

Samsung, MM101’in Gelişmiş Kimlik Şifreleme Standardı adı verilen ve ürün kimlik doğrulamasını sağlayan ve daha güvenli şarj koşulları sağlamak için nem algılama yetenekleri içeren simetrik bir şifreleme algoritmasını desteklediğini söyledi.

SE8A, USB-C şarj cihazları ve cihazlar için sertifika tabanlı kimlik doğrulama programı olan USB C Tipi Kimlik Doğrulamayı destekler. Samsung, “Gelişmiş güvenlik ile” açıklamasında, “SE8A, belirli bir markaya, yere veya etkinliğe özel olabilecek yeni tür içerik ve hizmetler için fırsatlar sunuyor” dedi.