Overwatch

Blizzard, sorunlu Overwatch oyuncularını bulmak için YouTube’u kullanacak

Blizzard’ın popüler oyunu Overwatch, oyun içerisinde sorun yaratan ve bunu başkalarıyla paylaşmayı seven oyuncuları bulmak için YouTube’un mercek altına alınacağını paylaştı. Detaylar haberimizde.

Overwatch’un geliştirici ekibi oyun içerisindeki sorunlu oyuncu sayısını azaltabilmek adına son derece radikal bir yola başvuracaklarını duyurdu. Geliştirici ekibinin başında bulunan Jeff Kaplan, Overwatch topluluğuna zarar veren kişilerin başka oyuncularla bu anları paylaşmayı sevdiğini, bu nedenle YouTube üzerinden paylaşılan videoları incelemeye başlayacaklarını duyurdu. Hedeflerindeki oyuncuların sorunlu davranışlar sergileme, takıma uymama, takıma yardım etmeme, oyunu “trolleme,” takımına karşı hareket etme gibi eylemlerde bulunduğunun altını çizen Kaplan, bu çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi. İşte Kaplan’ın açıklamalarının bulunduğu video:

https://youtu.be/5P1Md792fF8

Blizzard, Overwatch için geri adım atmıyor

Kaplan’ın açıklamalarının milyonlarca kişi tarafından izlenmesinin ardından Blizzard tarafından bir açıklama daha yapıldı. Overwatch’u korumak adın gerekli önlemleri alacaklarını söyleyen şirket, bu haberlerin ne şekilde verildiğini umursamadıklarını, basında kendilerinin sert veya acımasız olarak görülmelerinin oyuncularını korumaktan çok daha önemsiz olduğunu paylaştı.