Bitcoin

Bitcoin sert bir şekilde düşmeye başladı!

Güney Kore’nin Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin kullanımını engelleme, hesapları kontrol altına alma çabalarından dolayı Bitcoin’in değeri hızlı bir şekilde düşmeye başladı. Kripto para, bir ay içerisinde yüzde 40 değer kaybı yaşayarak 11.190 dolara kadar geriledi. Detaylar yazımızda.

Güney Kore’nin kripto para kullanımını yasaklamak istediğini ve bunu mümkün kılınmaya çalışıldığı sırada tüm kripto para kullanıcılarının cüzdan hesaplarında gerçek isim kullanmalarının yasayla zorunlu kılındığını sizlerle paylaşmıştık. Bitcoin başta olmak üzere birçok kripto para için son derece önemli olan ve bu dijital para türlerini en çok kullanan ülkelerden birisi olan Güney Kore, aldığı kararlarla yalnızca ülkesindeki yatırımcıları değil, tüm kripto para piyasasını etkiledi.

Bitcoin

Ülkenin aldığı kararlardan ötürü Bitcoin, Ethereum ve Ripple gibi başlıca kripto para birimleri düşüşe geçti. Kısa bir süre önce 20 bin dolara yaklaşan Bitcoin, bugün yaşadığı düşüşle 11.190 dolara kadar geriledi. Bu da kripto paranın yaklaşık yüzde 40 değer kaybettiği anlamına geliyor.

Görünüşe göre kripto paraların düşüşü devam edecek. Bazı yatırımcılar kripto paraları kötü bir son beklediğini söylüyor. Bakalım gerçekten haklı çıkacaklar mı.