bitcoin 2008262 1920 1120x645 1

Bitcoin Almak için Nelerin Yapılması Gerekir

Çıktığı ilk yıllarda yakında zamanda ortadan kaybolur düşüncesine sahip olunan bitcoin bu yıl başından itibaren önlenemez yükselişini sürdürüyor.

Son dönemlerde sizlere aktardığımız gibi 9000 dolar seviyesini aşan bitcoin nasıl alınır? sorusuna da yanıt verelim istedik.
Dijital para birimi olarak adlandırılan bitcoin alırken öncelikle bu işlemlerin henüz bankalar üzerinden yapılmadığını ve banka hesabınızdan aktaracağını para ile alım yapabileceğinizi belirtelim.

Bitcoin Almak İçin Yapılması Gerekenler?

Dijital para birimi olan bitcoin’i alabilmeniz için öncelikle bir Cüzdan yani “Wallet” adı verilen çevrimiçi bir cüzdan edinmeniz gerekiyor. Alacağınız bitcoin veya diğer dijital parabirimlerini de bu cüzdan da saklayacağınız için; güvenlik korumalarını da edinmeniz veya hali hazırda bu işi yapan bir Cüzdan hesabı olması gerekiyor.

Gelelim ikinci aşamaya Wallet hesabını oluşturduktan sonra, banka hesabınızla wallet arasında bağlantı kurup, daha sonra hesap aktivasyonu için cüzi bir ücret transfer etmeniz gerekecek.

Bu hizmetleri veren platformlar dünyada ülkemizde de bulunuyor. Bitcoin almak için yapmanız gereken, bu sistemlerden birine üye olmak ve daha sonra almak istediğiniz BTC (bitcoin) miktarı kadar TL’yi hesabınıza transfer ederek alım işlemini gerçekleştirebilirsiniz.