Bill Gates'in başarı hikayesi

Bill Gates’in başarı hikayesi

Bill Gates’in başarı hikayesi pek çok kullanıcı tarafından merak edilen bir konu haline geldi. Bill Gates kimdir? Ne iş yapıyor?

Microsoft, özellikle Windows işletim sistemleriyle tanınan önemli bir teknoloji şirketi. Çünkü günümüzde en çok kullanılan masaüstü işletim sistemi Microsoft’un geliştirdiği Windows 10 olarak yer alıyor. Windows’un bu kadar ön plana çıkmasının sebebi uyumluluk ve destek konusunda oldukça başarılı olması. Microsoft’un kurucu ortağı olan Bill Gates hakkında bilinmesi gereken detaylar yer alıyor.

Bill Gates’in başarı hikayesi ve yükselmesi

Amerika Birleşik Devletleri’nin Seattle şehrinde doğan Bill Gates, 28 Ekim 1955 tarihinde dünyaya geldi. Meslek hayatı boyunca yalnızca teknolojiye değil aynı zamanda sağlık sektörüne de giren Bill Gates, bunun yanı sıra yaptığı pek çok çalışma ve kendisine yapılan eleştiriler ile de tanınıyor. Harvard Üniversitesi’nde eğitim hayatını tamamlayan Bill Gates, 1994 yılında Melinda Gates ile evlendi. 3 çocuğa sahip olan Gates, 1975 yılında üniversiteden ayrılırken 2007 yılında onur madalyasına layık görüldü.

1975 yılında üniversiteyi yarıda bırakan Gates, Microsoft şirketini kurmak için çalışmalara başladı. Garajda işe başlayan Microsoft şirketinin o zamanlar yaptığı büyük projelerden birisi MS-DOS işletim sistemi oldu. IBM o zamanlar kendi cihazı için bir işletim sistemi arıyordu. Bunun için Microsoft IBM ile görüştü ve IBM’in cihazlarında kendi işletim sistemlerinin yer alması için anlaşma sağladı.

Bill Gates'in başarı hikayesi

Henüz o zamanlar Microsoft’un hazır bir işletim sistemi bulunmuyordu. Bunun için farklı bir firmadan işletim sistemi satın alan şirket, bu işletim sistemi üzerinde bazı değişiklikler yaparak adını MS-DOS olarak güncelledi. Microsoft’un bir anda popülerliğe kavuşması da bu şekilde oldu.

Microsoft, büyüdükçe şirketini de büyüttü ve yeni işlere girişti. Windows işletim sistemini geliştirmeye başlayan şirket, başlangıçta iyi bir satış başarısı yakalamasa da sonraları bu başarıyı daha da arttırabildi ve günümüzde en çok kullanılan işletim sistemine sahip oldu.

Microsoft, ilerleyen dönemlerde borsaya katılma kararı aldı ve katıldığı günden itibaren şirketin değeri bir anda yükselmeye başladı. Günümüzde sağlık alanı ile ilgilenen Bill Gates, çeşitli eleştiriler ile karşı karşıya kalıyor.