Back to the Future 2015

Back to the Future 2015 yılını nasıl anlatıyor?

Back to the Future 2015 yılında hangi eşyaları barındırıyor? Özellikle BTTF hayranları bu detayları incelemeyi ve araştırmayı seviyor.

Geleceğe Dönüş filmi, 80’li yıllarda yaşayanların en çok beğendiği sinema filmleri arasında yer alıyor. Bunun için birçok hayran sayfası ve grubu dahi bulunuyor. Büyük bir hayran topluluğu bulunan bu filmde 2015 yılı pek çok eşya ile anlatılmıştı. Peki bu eşyaların hangileri 2021 yılına geldiğimiz bu zamanda yer alıyor?

Back to the Future ve 2015 yılı

Filmde yer alan sahnelerde kullanıcıların en çok ilgisini çeken eşyalardan birisi hoverboard yani yere değmeden havadan giden kaykay idi. 2021 yılında olduğumuz halde halen böyle bir kaykayın piyasada bulunmadığını belirtmek gerekiyor fakat çalışmalar sürüyor. Her yerde giden bir kaykay bulunmasa da havada belirli şartlara göre uçabilen kaykaylar yer alıyor. Henüz bu teknoloji geliştirilme aşamasında.

Dikkat çeken bir diğer teknoloji Mr. Fusion olarak yer alıyor. Aracın çalışmasını sağlayan ve geri dönüşümü mümkün olan her türlü atık ile yakıt üretebilen bu teknoloji, günümüzde halen gerçekleşmedi. Araçlar için şu anda elektrikli otomobillerin yaygınlaşması bekleniyor.

Back to the Future 2015

2015 yılında gösterilen bir diğer teknoloji videolu görüşme idi. Bu teknoloji şu anda mümkün olduğu gibi 2015 yılından önce de yer alıyordu. 2000’li yıllarda Microsoft’un Messenger dönemi, 2010’lu yıllardan sonra Skype ve Discord’un kullanılmaya başlanması ve daha fazlası bu teknolojiye örnek.

Filmde dikkat çeken bir diğer detay ise atari salonlarının azalması, eski bilgisayarların tarihi bir dükkanda yer almasıydı. Ayrıca 80’ler kafe de dikkat çekiyordu. Günümüzde bu tür konseptler mağazalarda yerini almış durumda.

Mutfakta dikkat çeken pek çok teknoloji izleyicilerin de ilgisini çekiyor. Bu teknolojilerden birisi mikrodalga fırının küçücük bir pizzayı 5 saniyede büyütüp sıcacık yapması. Bir diğer teknoloji de sesli komut ile birlikte çalışan aletler. Örneğin yukarıdan aşağı inen meyve tabağı gibi teknolojiler günümüzde yapımı mümkün sistemler fakat küçücük bir pizzanın bir anda büyümesi olmasa da kısa sürede ısınan dondurulmuş yiyecekler bulunuyor.