2021 yılında en çok alınan ürünler

2021 yılında en çok alınan ürünler açıklandı

2021 yılında en çok alınan ürünler müşteri deneyimi geliştirme işiyle uğraşan Related Digital şirketi tarafından resmî olarak açıklandı.

Koronavirüs salgını ülkemizi etkisi altına aldıktan sonra e-ticaret sektörü canlanmaya başladı. Bu sayede Amazon firması bir anda dünyanın en popüler firması haline dönüşmüştü. 2021 yılının daha ilk ayında olmamıza rağmen Related Digital firması bu yılın ilk günlerinde en çok alınan ürünleri açıkladı.

2021 yılında en çok alınan ürünler paylaşıldı

Ülkemizde teknoloji alanında en çok alınan ürünler arasında kablosuz kulaklık ve akıllı süpürge yer alıyor. Akıllı süpürge, robot süpürgelere verilen isim. Otomatik olarak yeri temizleyerek odanın daha temiz durmasını sağlıyor. Küçük yuvarlak olan bu robotlar, son zamanlarda sıkça gündeme gelmişti. Xiaomi, diğer robotlara göre oldukça uygun bir fiyat ile müşterilerin karşısına geçti. Bu da akıllı süpürgelerin satın alınmasını arttıran bir hareket oldu.

2021 yılının ilk günlerinde en çok alınan gıda ürünleri arasında sıvı yağ yer alıyor. Bilindiği üzere ülkemizde sıvı yağ fiyatlarının bir anda ciddi bir şekilde artış yaşaması müşterileri etkileyen bir durum olmuştu. Bu durum sebebiyle vatandaşların internetten uygun fiyata sıvı yağ aldığı görüldü. Bazı müşteriler de birden fazla sıvı yağ alarak fiyat artışına karşı stok yapmaya başladı.

2021 yılında en çok alınan ürünler

Related Digital’in yaptığı açıklamaya göre ülkemizde en çok internetten alışveriş yapan şehirler İstanbul, Ankara, Adana, Bursa, Konya, İzmir ve Kocaeli oldu. Diğer şehirlerde de internetten alışveriş yapılıyor fakat en çok alışveriş yapılan şehirler bu şehirler olarak tarihe geçmiş durumda.

Açıklanan bir diğer veriye göre yılın daha ilk günlerinde en çok alınan gıda ürünleri arasında bakliyat ürünleri, tatlılar, muz, portakal, mandalina gibi pek çok ürün yer alıyor. Açıklanan bir diğer rapora göre bir mağaza alışverişinde ortalama 22 farklı ürün alınırken ortalama harcama 195 TL olarak belirtildi.

Kış aylarında olmamız ile birlikte bu ay en çok alınan giyim ürünleri arasında mont, bot ve çizme yer aldı. Açıklanan rapora göre Ocak ayında mont satışı %76 artarken bot ve çizme satışı %83 oranında artış yaşadı.