ataribox 1

Ataribox heyecanı tüm dünyaya yayılıyor!

Atari’nin uzun süredir beklenen yeni klasiği Ataribox, eskileri tekrar mı canlandıracak yoksa bambaşka bir platform mu olacak? İşte, tüm bu soruların cevapları;

Ülkemizde de sevilen markalardan olan Atari, çok yakında retro oyun severleri yeniden eski günlere döndürecek. Bunu, ismi ve cismi ile yapacak olan Atari, yeni ürünü ile aslında bir PC kadar güçlü olacak. VentureBeat’in yeni oyun kutusunun yaratıcısı Feargal Mac ile yaptığı röportajda ortaya çıkan Ataribox detaylarında, yeni konsolun 250 $ – 300 $ civarında bir fiyatla fiyatlandırılacağı ve bir PC kadar güçlü olacağı ortaya çıktı. Tabii ki burada sözü geçen PC, orta sınıf bir PC.

Ataribox

Şık ve estetik bir tasarım: Ataribox

Yeni oyun kutusu, Linux benzeri bir arayüz kullanacak ve özel bir AMD Radeon grafik işlemciyi taşıyacak. Böylece PC oyunları için uygun olabilecek, ayrıca web dolaşımlarına da müsait olacak. VentureBeat’e göre, orta sınıf bir PC’nin bugün çalıştırabileceği türde oyunları çalıştıracak, ancak üst düzey PC performansı gerektiren oyunlara pek uygun olmayacak. Konsol sınıfında karşılaştırmayı ise şöyle yapan VentureBeat, yeni oyun kutusunun, PS4 Pro ve One X’ten ziyade, PS4 ve Xbox One’a yakın olacağını söylüyor.

Peki, yeni oyun kutusunu ne zaman göreceğiz? Şirketten alınan duyumlara göre, yeni kutu 2018 yılının ilk baharında piyasaya çıkabilir.