96529132 bbc atari 1

Atari’nin kurucularından birisi olan Ted Dabney hayatını kaybetti

Oyun sektörünün öncü şirketlerinden birisi olan Atari’nin kurucusu Ted Dabney, 81 yaşında yaşamını yitirdi. Nolan Bushnell ile birlikte şirketi kuran Dabney, bugün milyarlarca insana hitap eden oyun sektörün temellerinin atılmasına büyük katkı sağlamıştı.


Atari şirketinin kurucularından birisi olan Ted Dabney‘in hayatını kaybettiği duyuruldu. Uzun bir süredir kanserle savaşan Dabney’in aramızdan ayrılışı, Marty Goldberg tarafından Atari Museum’un Facebook sayfası üzerinden paylaşıldı. 1937 doğumlu olan Dabney, oyun sektörünün temellerini atan şirketin kurulması ve büyümesi için Nolan Bushnell ile birlikte çalışıyordu. Ancak Bushnell, 1970’li senelerde farklı yatırımlarda bulunması ve sektörde ön plana çıkmasıyla popülerlik kazanırken Dabney’in ismi unutulmuştu. Buna rağmen çalışma arkadaşları Dabney’i unutmadı. Bushnell, arkadaşının vefatıyla ilgili yaptığı açıklamada şirketin kurulması için kendisine yardım ettiğini, şirketin ortağı olduğunu ve kendisiyle olan anılarını her zaman neşeyle hatırlayacağını belirtti.

Video oyunları sektörünün unutulan babası olarak görülen Dabney, ilk oyunlarından birisi olan SpaceWar ile nesiller boyunca unutulmayacak.

Kaynak