Asus ROG Zephyrus G14 Laptop Özellikleri

Asus ROG Zephyrus G14 Laptop Özellikleri

ASUS’un ünlü ROG serisinin en güçlü dizüstü bilgisayarlarından biri olarak çıkan ROG Zephyrus G14, tasarımsal çizgileriyle olduğu kadar içinde bulundurduğu donanım bileşenleriyle de tam bir güç unsuru olarak dikkatleri çekiyor. ASUS ROG Zephyrus G14; içeriğinde yer alan Ryzen 9 model işlemci ve Max-Q tasarıma sahip NVIDIA GeForce RTX 2060 ekran kartı ile birlikte yüksek performans isteyen hem oyuncular hem de profesyonel kullanıcılar için tatmin edici bir model oluyor.

Dikkat Çekici Bir Tasarıma Sahip

ROG Zephyrus G14, tasarım anlamında oldukça özel bir model. Tasarımda en dikkat çeken yön elbette cihazın arka kapağı olmuş. ASUS, ROG Zephyrus G14’te AniMe Matrix LED tasarımını kullanmış. Arka kapakta LED nokta vuruşlu tasarımıyla bambaşka bir deneyim sunan bu laptop, bu alanı kişiselleştirme olanağı da sunuyor. Laptop’ta yüklü gelen Armoury Crate yazılımı üzerinden bu alana istediğiniz metni yazabiliyor, ROG teması görsellerinden birini seçebiliyorsunuz.

ROG Zephyrus G14’ün tasarımına ait bir diğer önemli nokta ise Ergo-Lift menteşe tasarımı oluyor. Laptop’ın kapağı arkasında bulunan uzantı ile birlikte siz kapağı geriye doğru yatırdığınızda, klavyede yazı yazmak için uygun bir açı sağlanıyor. Böylelikle yazı yazarken gayet ergonomik ve rahat bir çalışma ortamı sağlanıyor.

Asus ROG Zephyrus G14 Laptop Özellikleri

Yüksek Performans Sunuyor

Windows 10 işletim sisteminin yerleşik olarak bulunduğu laptop’ta depolama alanı da bir hayli büyük. 1 TB boyutunda Intel SSD’nin yer verildiği ROG Zephyrus G14’te, 16 GB ve 3200MHz frekansında çalışan RAM de sağladığı performansla alakalı dikkat çekici bir diğer önemli detay oluyor. 

Laptop’ta ekran kartı tercihi ise tabi ki NVIDIA’dan yana olmuş. Max-Q tasarımlı NVIDIA GeForce RTX 2060 ekran kartı ile birlikte 1440p panelde Ultra ayarlarda yüksek oyun performansı verebilen laptop, böylece oyuncuların aradığı performansı da sağlıyor. Ray Tracing, yani Işık İzleme teknolojisinden yararlanma olanağı tanıması bir yana, NVIDIA’nın getirdiği DLSS desteğinden de yararlanabileceğiniz bu laptop, böylelikle üst seviye oyun performansı için ideal bir makine olmuş. Grafik tasarımcı, içerik üretici, fotoğrafçı, profesyonel kullanıcı veya oyuncu olun fark etmez, güçlü ve şık bir laptop arıyorsanız ASUS ROG Zephyrus G14, yakından incelemeniz gereken bir dizüstü bilgisayar modeli oluyor.