Apple iPhone

Apple, ucuz iPhone satabilmek için 3D Touch özelliğine veda edebilir

Apple ile ilgili tutarlı tahminleriyle tanınan analiz uzmanı, şirketin ucuz bir iPhone modelini satışa sunabilmek amacıyla akıllı telefona 3D Touch özelliğini eklememe ihtimalinin bulunduğunu dile getirdi.

Pahalı mı pahalı iPhone X ile birçok müşterisini kaybeden ve istediği satış rakamlarına ulaşamamasının ardından üretimi kademeli olarak azaltan Apple, kaybettiği müşterileri kazanmak adına yeni ve ucuz bir akıllı telefonu satışa sunmanın yollarını arıyor. Apple’ın bu sene 3 farklı model tanıtacağı ve bu modellerden birisinin (6.1 inç ekrana sahip olanın) diğerlerine kıyasla çok daha ucuz olacağı yönünde bazı iddialar mevcut. MacRumors tarafından paylaşılan bilgilere göre KGI Securities’in analiz uzmanı Ming-Chi Kuo, Apple’ın bu ucuz modelin fiyatını biraz daha aşağı çekebilmek için 3D Touch özelliğinden vazgeçebileceğini dile getirdi.

Apple hakkında tutarlı tahminleriyle tanınan Kuo, şirketin 3D Touch özelliğini mümkün kılan donanımı çıkarıp yerine gelişmiş bir ekran ekleyebileceği bilgisini paylaştı. Yeni ekranın 23-26 dolarlık bir maliyete sahip olduğu, 3D Touch donanımının çıkarılmasıyla fazladan maliyetin dengelenebileceği ve hatta fiyatın aşağı çekilebileceği biliniyor.

Apple iPhone

Yeni iPhone’un nasıl bir ekranı olacak?

Kuo yeni akıllı telefonun maliyeti arttıran ekranı hakkında da bazı tahminlerde bulundu. Cover Glass Sensor (CGS) isimli bir teknolojiye sahip ekranın kullanılacağını söyleyen analiz uzmanı, bu teknolojinin ekranın daha parlak ve darbelere karşı daha dayanıklı olmasını sağladığını belirtti.

Kuo, yeni ekran teknolojisinin tüm yeni iPhone modellerinde kullanılmasını beklediğini ve 3D Touch donanımının tüm modellerden kaldırılma ihtimalinin bulunduğunu paylaştı.