Telegram

Apple, Rusya’nın emriyle tüm iOS kullanıcıları için Telegram güncellemesini engelliyor

Telegram CEO’su Pavel Durov, Rusya hükümetinin mesajlaşma uygulamasını yasaklamasının ardından Apple‘ın tüm dünyadaki iOS kullanıcıları için güncellemeleri kısıtladığını duyurdu. Yaklaşık 2 aydır güncelleme almayan uygulama kullanıcıları Apple’a tepki gösterdi.


Kullanıcılarına ait bilgileri paylaşmadığı gerekçesiyle Rusya hükümetiyle ters düşen ve bu olayın yaşanmasının hemen ardından ülkede yasaklanan Telegram, Apple ile de arasının kötü olduğunu duyurdu. CEO Pavel Durov, resmi Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bir gönderide Rusya’dan gelen talep üzerine Apple’ın uygulamayı yalnızca ülkedeki App Store‘dan kaldırmakla kalmadığını, aynı zamanda uygulamanın güncellenmesini engelleyerek tüm dünyadaki kullanıcıları uygulamanın son halini kullanmaktan mahrum ettiğini duyurdu. İşte Durov tarafından paylaşılan gönderi:

Telegram Pavel Durov

iOS 11.4 ile Telegram bozuldu

Uygulama için güncellemenin yayımlanamaması yalnızca yeni sticker’ların kullanılamayacağı anlamına gelmiyor. Birkaç gün önce kullanıma sunulan iOS 11.4 için güncellenmemiş mesajlaşma uygulaması, birçok fonksiyonunun bozulduğunu duyurdu. Ayrıca uygulamanın GDPR kapsamında kullanım şartlarını da güncellemesi gerekiyor. Böyle bir durumda uygulamanın şartlarını güncellememiş olmasından ötürü başı derde girebilir.

Apple hala neden Telegramı engellemiş olduğuyla ilgili bir açıklama yapmış değil. Şirketin uygulamayı sadece Rusya’da kaldırması bile beklenmiyorken, tüm uygulama kullanıcılarının yalnızca %4’ünün bulunduğu bir ülke için tüm dünyaya güncelleme dağıtılmasını engellemesi gerçekten şaşırtıcı.

Kaynak