iOS 11.4

Apple sözünü tuttu, iOS 11.4 kullanıma sunuldu

WWDC 2018 etkinliğinde iOS 12‘nin tanıtılmasına sadece günler kala Apple sözünü tuttu ve iOS 11.4‘ü kullanıma sunduğunu duyurdu. Yeni sürüm AirPlay 2, iCloud mesajları ve HomePod stereo eşleşmesi ile dikkat çekiyor.


Apple‘ın heyecanla beklenen etkinliği Worldwide Developers Conference 2018’e günler kala iOS 11.4 kullanıma sunuldu. Yeni işletim sistemi sürümü beklenildiği gibi AirPlay 2 ve iCloud mesajları gibi birbirinden kullanışlı özelliklerle geldi. İşte tüm yeni özellikler:

iOS 11.4 ile eklenen tüm yeni özellikler

AirPlay 2: Ses sistemlerinin uyum içerisinde mobil Apple cihazları üzerinden kullanılmasını mümkün kılan bu özellik, evinizin içerisindeki tüm ses cihazlarının iPhone’un Kontrol Merkezi üzerinden ayarlanmasını sağlıyor. AirPlay 2 Siri ile uyumlu olarak çalışıyor ve kontrol cihazının arka planına da gönderilebiliyor.

HomePod stereo eşleşmesi: Bu özellik sayeside iPhone veya iPad cihazı kullanılarak HomePod’lar konumlarına uygun bir şekilde ayarlanabiliyor. Ayarlama sayesinde sesin seviyesi ve ev içerisinde daha iyi bir şekilde dağılması sağlanıyor.

iOS 11.4

iCloud mesajları: iCloud üzerinde mesajların, mesajlar üzerinden paylaşılan fotoğrafların ve diğer dosyaların yedeklenebilmesini mümkün kılıyor. Yedeklenen mesajlar uçtan uca şifreli olmaya devam ediyor ve farklı bir cihaza aynı şekilde aktarılabiliyor.

Apple, işletim sisteminin dördüncü büyük güncellemesini de yayımlayarak kullanıcılarına verdiği sözü tutmuş oldu. Şimdi ise sadece birkaç gün sonra tanıtılacak iOS 12’yi bekliyoruz.