Apple kobalt

Apple, telefon için önemli olan kobaltı elektrikli otomobillere kaptırmak istemiyor

Apple, akıllı telefonlarının bataryasında kullanılan kobalt maddesini elektrikli otomobil üreticilerine kaptırmamak adına kobalt madencileriyle direkt olarak iletişime geçti. Şirket, batarya üretiminin artmasıyla maddenin azalacağından endişeleniyor.

Apple’ın kobalt madeninin kullanımı konusunda bazı endişeleri var. Akıllı telefonlarına, akıllı saatlerine ve diğer birçok elektronik cihazına batarya üretebilmek adına bu maddeye ihtiyaç duyan şirket, elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasıyla birlikte dünyadaki kobalt talebinin hızlı bir şekilde yükselmeye başladığının farkında. Gelecek senelerde bu durumdan kaynaklı bir sorun yaşamak istemeyen Apple, kobalt madencileriyle direkt olarak iletişime geçti.

Şirket, paylaşılan bilgilere göre kobalt madencileriyle anlaşma yapmak ve gelecek senelerde elektronik cihazlarında kullanacağı bataryalar için kobalt maddesini güvence altına almak istiyor. Bunun yanı sıra Tesla, Audi, Mercedes gibi şirketlere benzer şekilde elektrikli otomobil teknolojisi üzerinde çalışmalar sürdüren teknoloji devi, belki de gelecek senelerde kendi otomobillerinde bataryalar kullanacağı için işini garantiye almaya çalışıyor.

Apple kobalt

Apple’ın madencilerle direkt olarak anlaşma gerçekleştirmesi, Apple’ın yanı sıra anlaşmayı yapan şirketlerde de bazı değişimlerin yaşanacağı anlamına gelir. Bu gibi madenlerde çocuk işçilerin çalıştırıldığı ve koşulların çalışanlara uygun olmadığı biliniyor.