gorsel121

Apple’ın sürücüsüz otomobili rakiplerinden daha güvenli olacak

Apple’da çalışan bilim insanları, sürücüsüz otomobillerin yayaları ve diğer araçları daha iyi algılayabilmesini sağlayan bir sistem geliştirdi. Detaylar haberimizde.

Apple’da görevli olan Yin Zhou ve Oncel Tuzel, şirketin sürücüsüz otomobil teknolojisi konusunda ilerleme kaydettiğini ve yeni teknolojiler üreterek rakiplerini geri bırakmayı hedeflediğini gösterdi. Apple tarihinde ilk defa herkes tarafından erişilebilen ve sürücüsüz otomobil teknolojisiyle alakalı olan bir makale yayımlayan bilim insanları, üç boyutlu nesnelerin otomobil tarafından daha iyi şekilde tanımlanabilmesini sağlayan sistem geliştirdi.

VolxelNet olarak isimlendirilen yeni sistem, sürücüsüz otomobil üreticilerinin kullandığı Lidar tekniğine kıyasla daha hızlı ve güvenli. Bu teknik otomobilin farklı noktalarında bulunan kameraların ve derinliği ölçen Lidar ekipmanının birlikte çalışarak üç boyutlu nesneleri takip etmesinden oluşuyor. Kullanışlı olmasına ve iyi sonuçlar vermesine rağmen birçok ekipmanın dahil olduğu bu teknik, güçlü donanıma sahip olan bilgisayarların bile karar verme konusunda yavaş kalmasına neden olabiliyor. Anlaşılabildiği üzere VolxelNet ile Apple, Lidar’ın çalışma mantığını biraz daha farklı şekillendirerek üç boyutlu nesneleri daha rahat tespit edebilmeyi başardı.

Aristomenis Tsirbas tarafından tasarlanan konsept sürücüsüz otomobil görselleri: