Apple Music Spotify

Apple Music, en büyük rakibi Spotify’ı geride bırakmak üzere

Apple Music ABD’de 36 milyon abone sayısına ulaştı. Müzik dinleme servisinin bu şekilde büyümeye devam etmesi durumunda sene sonuna kadar en büyük rakibi olarak görülen Spotify’ı geride bırakabileceği düşünülüyor.

Apple, müzik dinleme servisi Apple Music’in ABD’de 36 milyon abone sayısını aştığını duyurdu. Geçtiğimiz Eylül ayında 30 milyonun üzerinde kullanıcı sayısına ulaştığı haberleriyle gündeme gelen müzik servisi, bu şekilde büyümeye devam etmesi durumunda sene sonuna kadar Spotify’ı ABD’de geride bırakabilir.

Her iki müzik dinleme servisi açısından da ABD’de lider konumunda olmak son derece önemli. İsveç’te hayata geçirilmesinin ardından kısa sürede dünyaya yayılan Spotify, 2011 senesinde ABD’de kullanıma sunulmuştu. Apple Music ise 2015 senesinin Eylül ayında, dün dünyada aynı anda kullanıma sunuldu. ABD, Apple’ın ülkesi olmasından ve müşteri sayısının fazlalığından ötürü oldukça önemli. Ayrıca her iki servisin de ülkede aynı fiyatlara sahip olması, müşterilerin hangisini daha çok tercih ettiğini gösteriyor.

Apple Music

Apple Music’in avantajı var

Bazı analistler Apple Music’in Apple ürünlerinde yüklü olmasından dolayı (bu şekilde kullanıcılara ulaşıyor) servisin Spotify’dan daha hızlı bir şekilde büyüdüğünü ileri sürüyor. Bunun Apple Music’in büyüme hızına katkısının ne kadar olduğu net değil ancak Apple’ın her ay yüzde 5 oranında, Spotify’ın ise her ay yüzde 2 oranında kullanıcı sayısını artırdığı biliniyor.

Spotify şu an dünya çapında 70 milyondan fazla aboneye sahip (ücretsiz olarak kullananlarla birlikte 140 milyon) ve bu sayı kampanyalarla birlikte her geçen gün artmaya devam ediyor. Öte yandan Apple Music’e zam gelmiş olması, müzik servisinin kullanıcı sayısını aşağı çekiyor.