iCloud

Apple, iCloud’a da zam yapmaya hazırlanıyor

App Store ve Apple Music fiyatlarına zam yapan Apple, yaklaşık bir ay sonra iCloud fiyatlarının da bu zamdan etkileneceğini duyurdu. Zam oranına ve paylaşılan bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Apple hizmetlerine zam gelmeye devam ediyor. İlk olarak App Store fiyatlarının yükseltildiğini açıklayan ve hemen ardından Apple Music fiyatlarını da yukarı çeken şirket, kullanıcılarına gönderdiği bildirimle iCloud için de zammın yolda olduğunu duyuru. 26 Şubat tarihinden itibaren geçerli olacak zam, aylık 2,99 TL olan 50 GB’lık depolama alanının fiyatını 3,99 TL’ye, aylık 7,99 TL olan 200 GB’lık depolama alanının fiyatını ise 11,99 TL’ye yükseltecek. iCloud, 29,99 TL karşılığında kullanıcılarına 2 TB’lık depolama alanı sunuyor ve zamla birlikte bu hizmetin bedelinin nasıl değişeceği henüz net değil, ancak zam oranlarına bakacak olursak 35-36 TL civarında olacağı söylenebilir.

iCloud

iCloud zammının nedeni vergiler

Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre bu hizmetlerdeki fiyat artışının nedeni elektronik hizmetlere gelen yeni vergiler. Yani zamlar Apple tarafından değil, vergilerden dolayı gündeme geliyor. Apple’ın başka hizmetlere de zam yapıp yapmayacağı henüz bilinmiyor.