apple music fiyat 1

Apple Music Dünya Genelinde 60 Milyon Aboneyi Aştı

Apple Kıdemli Başkan Yardımcısı Eddy Cue, Apple Music yayın hizmetinin Fransız medya sitesi Numerama ile yaptığı röportajda 60 milyon aboneyi aştığını iddia etti. Apple, nisan ayına kadar 50 milyon kilometre taşı aldığı için 10 milyon daha fazla abone ekledi. Apple Music’in ABD’de Spotify’dan daha fazla dinleyicisi olmasına rağmen, ikincisi dünya çapında 100 milyon kullanıcıya sahip. MacOS Catalina ile birlikte Apple bu yılın sonlarında iTunes’u Müzikle değiştiriyor.

Apple Music

Ayrıca, Cue, Apple Music’in bir numaralı yayın hizmeti olduğunu söylüyor. Apple’ın Hindistan’daki fiyatı nasıl düşürdüğü ve American Airlines ve Shazam kullanıcılarına Grammy Ödülleri’nden sonra ücretsiz müzik yayını hizmeti sunduğu göz önüne alındığında, Cupertino markasının bu aboneleri kısa sürede nasıl eklediği şaşırtıcı değil. Öte yandan, Spotify, The New York Times, Hulu, Samsung, Starbucks ve diğerleri gibi büyük isimler de dahil olmak üzere hizmetlerini bir araya getirmek için şirketlerle ortaklık kurmaya devam etti.

Apple Music Fiyatları

Apple son zamanlarda Hindistan’daki Müzik yayını hizmetinin fiyatını düşürdü. İlginç bir şekilde, hizmet artık rakipleri Spotify’dan daha ucuz. Standart bireysel aylık abonelik, şu anda Rs 99’dan, Rs 120’den, Rs 99’da mevcuttur. Apple Music, Aile ve Öğrenci abonelikleri için de fiyatı düşürmüştür. Eski plan 6 kişiye kadar kullanılabiliyor ve şu anda 149 Rs olarak fiyatlandırılıyor. Benzer şekilde, Öğrenci aboneliği Rs 49’a mal oluyor. Ücretli müzik akışı piyasasının Hindistan’daki pazarın sadece yüzde 1’ini oluşturduğu göz önüne alındığında, kullanıcılar hizmetlere reklamlarla devam etmekten mutluluk duymakta.