Windows iCloud 1

Apple, Microsoft Mağazası’nda Windows İçin Yeni iCloud’u Başlattı

Apple bugün, Microsoft tarafından paylaşılan bir blog gönderisine göre, PC’ler için tasarlanmış Windows için yeni bir iCloud uygulamasını tanıttı. Yeni uygulama, Apple kullanıcılarının iCloud içeriğine Windows 10 PC’lerinde erişmelerini sağlamak için tasarlanmıştır.

Windows için iCloud uygulaması, iCloud Drive, iCloud Fotoğrafları, Mail, Kişiler, Takvim, Hatırlatıcılar, Safari Yer İmleri ve daha fazlasını içerir.

iCloud Windows

iCloud Windows İle Neler Yapabilirsiniz?

– Fotoğraflarınızı ve videolarınızı güvenle iCloud’da saklayın. İCloud Photos ile iPhone, iPad veya iPod touch’ınıza çektiğiniz tüm yeni fotoğraflar ve videolar PC’nize otomatik olarak indirilir. Ayrıca, bilgisayarınızdan yeni fotoğraflar ve videolar yükleyerek onlara diğer cihazlarınızdan da erişebilirsiniz.

– Fotoğrafları ve videoları yalnızca seçtiğiniz kişilerle paylaşmak için Paylaşılan Albümleri kullanın. Ardından arkadaşları kendi fotoğraflarını, videolarını ve yorumlarını eklemeye davet edin.

– Dokümanlarınızı iCloud Drive ile kullandığınız her cihaza yerleştirin. Belgelerinizi PC’nizdeki iCloud Drive klasörüne sürükleyin ve istediğiniz zaman, istediğiniz aygıtta erişin.

– iCloud Mail’inizi, Kişilerinizi, Takvimlerinizi ve Hatırlatıcılarınızı iPhone, iPad, iPod touch, Mac ve PC’niz arasında otomatik olarak güncel tutun.

– Windows’taki Internet Explorer, Firefox veya Google Chrome yer imlerini, Safari yer imlerinizle aynı tutun.

– iCloud tercihlerinizi güncelleyin, ne kadar iCloud depolama kullandığınızı görün, depolamayı boşaltmak için öğeleri silin ve istediğiniz zaman depolama planınızı güncelleyin.

Microsoft’a göre, Windows’daki iCloud Drive özelliği, kullanıcıların mobil aygıtlarda daha çevrimdışı çevrimdışı olmalarını ve iOS’ta dosyaları hızlı bir şekilde paylaşmalarını sağlayan OneDrive Files On-Demand Özelliği’nin arkasındaki aynı Windows teknolojisi ile desteklenmektedir. Apple, temel olarak bir Apple cihazında mevcut bir iCloud kurulumunun yapılmasını gerektiren, Windows için iCloud’a başlamak için bir destek belgesine sahiptir.