Apple iPod nanoyu durdurdu ve iPod touch kapasitesini 32GB ve 128GBa cikardi
BARCELONA, SPAIN - JULY 28: iPod Nano's are displayed during the opening of Apple's new Barcelona store in Passeig de Gracia on July 28, 2012 in Barcelona, Spain. (Photo by Miquel Benitez/Getty Images)

Apple, iPod nano’yu durdurdu ve iPod touch kapasitesini 32GB ve 128GB’a çıkardı

IPod classic’ten vazgeçtikten üç yıl sonra , Apple nihayet aynı şeyi alt düzey kardeşleri olan shuffle ve nano’da yapıyor.

Bu, iPod touch’ı bir zamanlar her yerde bulunan bir iPod adı ile ayakta duran son cihaz haline getiriyor. Aslında bu cephede daha mutlu haberler var şirket dokunuş kapasitelerini 199 $ ve 64GB’a bugün 299 $ ‘da 128GB artırıyor. Daha önce aynı fiyatlarla 16GB ve 64GB modelleri sattı.

Bir Apple sözcüsü, yaptığı açıklamada, “Bugün, iki adet iPod touch modeli ile sadece 204 dolardan başlayan kapasitemizle birlikte iPod serimizi basitleştiriyoruz ve iPod shuffle’ı ve iPod nano’yu bırakıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz birkaç yılda, Apple, iPhone’un geleneksel ağ olmayan iPod’ları yiyebileceği konusunda oldukça açık bir fikre sahipti ve bunun gerçekleşmesi konusunda da rahattı. IPhone’un yükselmesi ve şirketin Apple Music ile birleşmesi, müzik mülkiyetini hissettirmeye yardımcı oldu.Beş yıl içinde güncellenen nano bulunmaması, Apple’ın uygulayıcıları çalıştıran cihazlara odaklandığına dair güçlü bir göstergedir. Elbette bir iPod için bu uygulamalardan en önemlisi, Apple Music’tir.

Apple iPod nanoyu durdurdu ve iPod touch kapasitesini 32GB ve 128GBa çıkardı

Apple’ın mevcut evreninde bunu yapamayacak cihazları desteklemesi hiçte mantıklı değil. IPod touch’ın aynı fiyata iki kat daha fazla depolama alanı kazandırması, kablosuz olmayan iPod’lar için harika bir gönderme. Müzik çalar ve onun yazılım arkadaşı iTunes’un Apple’ı eski ihtişamına döndürmesine yardımcı olan rolü yansıtmak için iyi bir fırsat. IPod, herhangi bir esneme ile ilk MP3 çalar değildi, ancak teknolojinin gerçek atılımıydı.