Apple Hucresel Indirme Siniri

Apple, iPhone Hücresel İndirme Sınırını 150 MB’den 200 MB’a Yükseltti

Bu hafta, Apple, kullanıcıların Apple’ın mağazalarından uygulamalar, oyunlar, video podcast’leri, iTunes Store filmleri ve daha fazlası dahil olmak üzere büyük dosyaları indirmelerini önleyen hücresel indirme sınırını yükseltti.

Hücresel İndirme Limiti Yükseldi

Hücresel indirme limiti 150 MB’den 200 MB’a yükseltildi. Bu, artık hücresel ağ üzerinden daha fazla uygulama ve oyun indirilmesine izin verildiği anlamına gelir.

Dosya boyutu sınırı, iOS kullanıcılarının LTE’de yanlışlıkla büyük bir oyun indirmelerini ve operatörlerinin veri sınırlarını atmalarını önler. Ancak, hücresel sınır genellikle Apple’ın sınırını aşma ve indirme işlemini zorlama şansı vermediği için saçma bir özellik olarak dalga geçiyor.

Hücresel İndirme Sınırı

Hücresel sınır ayrım gözetmeden uygulanmaktadır, yani sınırsız veri planı olan iPhone kullanıcılarının bile 200 MB üzerindeki uygulamaları ve oyunları indirmeleri engellenmektedir.

Uyarı, kullanıcıya büyük bir dosyayı indirmek üzere olduklarını ancak indirme işleminin tamamlanmasına izin vermek için Download İndirmeye Devam Et ’düğmesini içeren bilgi veren bir uyarı olarak daha iyi uygulanacaktır. Sınırlı veri planı olan kullanıcılar bile zaman zaman bir tutam büyük bir uygulamaya ihtiyaç duyabilir. Hücresel sınır en son 2017 Eylül ayında, 100 MB’den 150 MB’a yükseltildi.

iOS’un hücresel indirme sınırlarını test ederken dikkat çeken bir nokta, sınırın inceltilmiş, sıkıştırılmış dosya boyutuna göre test edilmesidir. App Store, inceltilmeden önce uygulama dosya boyutlarını bildirir.

Örneğin, şimdi muhtemelen, yaklaşık 240 MB boyutunda listelenen hücresel üzerinden bir oyunu App Store’da başarıyla indirebilirsiniz. Bu, hücresel sınırın 240 MB olduğu anlamına gelmez. Bunun anlamı, yalnızca oyunun iPad sürümünde kullanılan sanat eserleri gibi, alakasız varlıkların elimden alınmasını da içeren, oyunun versiyonunun gerçek 200 MB sınırının altında olması.