Apple iOS 11

Apple, iOS’e uzun bir süre yeni özellik eklenmeyeceğini duyurdu

Son iOS sürümlerinin yayımlanmasıyla birlikte müşterilerinden büyük tepki gören Apple, uzun bir süre iOS’e yeni özelliklerin eklenmeyeceğini duyurdu. Şirket, bunun yerine işletim sistemindeki sorunlara odaklanacak ve performansı artırmaya odaklanacak.

iOS 11.2.5 sürümünün kullanıma sunulmasıyla birlikte iPhone X kullanıcıları da dahil olmak üzere birçok müşterisinden tepki gören Apple, 2019 senesine kadar iOS’e yeni bir özellik eklemeyeceğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre bir sene boyunca kullanıcılar aynı özellikleri kullanmaya devam edecek, güncellemeler ise performansa ve sorunlara yönelik olacak.

Apple iOS

Apple iOS sorunlarını azaltmak, performansı artırmak istiyor

Apple’ın işletim sistemine güncellemeler yapması ilk olarak gelecek yeniliklerin Worldwide Developers Conference (WWDC) etkinliğinde ortaya çıkması, geliştiricilere tanıtılmasıyla başlıyor. Bu etkinlikte sergilenen özellikler, Eylül ayında yapılan lansmanla birlikte kullanıma sunuluyor ve gelecek etkinliğe kadar yenileri geliştiriliyor. Ancak son dönemlerdeki artan sorunlardan ötürü Apple’ın planı bu sene farklı işleyecek. HomePod’un da satışa sunulmasıyla birlikte şirket daha fazla risk almak istemiyor ve sorunlara odaklanmanın daha yararlı olabileceğini düşünüyor.

Bu kararın açıklanmasıyla birlikte yenilenmiş ana ekran, CarPlay’in kullanıcı arayüzü, Posta, Kamera ve Fotoğraflar güncellemelerinin seneye kadar yapılmayacağı kesinlik kazanmış oldu.