ios1125 800x500 1

iOS 11.2.5 güncellemesi birçok iPhone modelinde sorun yarattı

iPhone modellerini iOS 11.2.5 sürümüne güncelleyen kullanıcılar tarafından paylaşılan bilgilere göre işletim sisteminin yeni sürümünde birçok sorun mevcut. Sorunlar hakkında bilgilere ve olası çözümlere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yalnızca birkaç gün önce yayımlanan ve milyonlarca iPhone kullanıcı tarafından yüklenen iOS 11.2.5 birçok sorunu da birlikte getirdi. Çeşitli forumlarda ve platformlarda paylaşılana göre birçok Apple müşterisi, güncellenen işletim sisteminden ötürü akıllı telefonlarının birçok özelliğini kullanılamıyor. Paylaşılan sorunlardan bazılarını ve işe yarayabilecek çözüm önerisini sizler için derledik:

Bluetooth

Güncellemeyi yapan kullanıcılardan bazıları Bluetooth bağlantısında sorunlar yaşadıklarından bahsetti. Bağlantı sorunlarının neden kaynaklandığı bilinmiyor.

Wi-Fi

iOS 11.2.5 güncellemesinin neden olduğu bağlantı sorunlarından birisi de Wi-Fi sorunu. Telefonun Wi-Fi’a bağlanamamasına neden olan bu sorun, akıllı telefonların en önemli özelliğini devre dışı bırakmış gibi görünüyor.

iOS 11.2.5 WiFi

Şarj tüketimi

Bazı kullanıcılar güncellemenin ardından şarjlarının çok daha hızlı bir şekilde tükendiğini dile getirdi. Bu sorun daha önceki iOS sürümlerinin bazılarında da mevcuttu ve Apple’ın güncelleme yapmasıyla kolayca giderilebiliyordu. Umuyoruz ki bu sefer de aynısı olacaktır.

Apple ID

Yeni sürümün getirdiği sorunlardan birisi de Apple ID şifrelerini etkiledi. Kullanıcılar, her uygulama indirmeye çalıştıklarında Apple ID şifresinin istendiğini, şifreyi kaydetmelerine rağmen her seferinde girmek zorunda kaldıklarını paylaştı. Aslında bunun çok büyük bir sorun olmadığını düşünebilirsiniz, ancak her seferinde aynı şifrenin sorulması gerçekten can sıkıcı olabilir.

iOS 11.2.5 Apple ID

Donma

Bazı kullanıcılar iPhone’larının güncellemenin ardından küçük donmalar yaşadığını, bazı durumlarda geç yanıt verdiğini paylaştı. Oyunlarda veya sıradan işlemlerde bu gibi sorunların sıklıkla yaşanması kullanıcıları çileden çıkarabilir.

iPhone X

Bir iPhone X sahibi akıllı telefon ekranının güncellemeden sonra kapandığını ve telefon çalışmasına rağmen ekranın hiçbir şekilde geri gelmediğini paylaştı. Aynı sorunun başka kullanıcıları da etkileyip etkilemediği henüz bilinmiyor ancak bu oldukça muhtemel.

Apple Music

Güncellemenin ardından Apple Music’te bulunan oynatma simgesinin kaybolduğunu, şarkı açık olmasa bile Apple Music’in arka planda bulunduğunu ve kendi kendine yeniden başladığını söyleyen kullanıcılar mevcut. Galiba bu hatalardan en çok Apple Music etkilendi.

iPad Air

iPhone’un yanı sıra iPad modellerini de etkileyen güncelleme, bir kullanıcı tarafından paylaşılana göre iPad Air’in kamerasının çalışmamasına neden oluyor.

iOS 11.2.5 iPad Air

iOS 11.2.5 ile gelen sorunlar arasında Face ID, Touch ID, dokunmatik ekran, Siri, AirPlay, üçüncü parti uygulama sorunları ve daha niceleri yer alıyor. Apple yetkilileri sorunlarını paylaşan tüm kullanıcılarla ilgilenmeye çalışıyor, ancak önerilen çözüm bir kullanıcıda işe yararken diğerine fayda etmeyebiliyor. Eğer siz de sorun yaşayan kullanıcılar arasındaysanız cihazınızı iOS 11.2, iOS 11.2.1 veya iOS 11.2.2 sürümlerine geri döndürmenizi öneririz. Apple, kullanıcıların yeni sürümde sorunlar yaşaması ihtimaliyle geçmiş bazı sürümlere dönülmesine imkan sunuyor. Yani cihazınızı güncellediğiniz şekilde başka bir sürümü yükleyebilirsiniz.